Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 15:24 606 0

Няма причини за предсрочни избори в Сърбия

  • сърбия-
  • избори-
  • александър вучич-
  • томислав николич

Досега премиерът Вучич не изключваше произвеждането на парламентарни избори заедно с президентските през пролетта

Няма причини за предсрочни избори в Сърбия - 1
Снимка: БТА/АР

Сръбският премиер Александър Вучич заяви днес пред държавната телевизия РТС, че не съществуват причини за произвеждане на предсрочни парламентарни избори в страната.

Разгледах всякакви идеи, но смятам, че няма причини за произвеждане на предсрочни парламентарни избори, каза Вучич. Премиерът изтъкна, че Сърбия е страна със стабилна демокрация, стабилна икономика и стабилно мнозинство в парламента.

Вучич, който е кандидат и фаворит за предстоящите президентски избори през април, каза, че следващите парламентарни избори ще се състоят през 2020 г.

Той подчерта, че в последно време в Сърбия е имало повече предсрочни избори, отколкото е било необходимо, а вместо от тях страната се нуждае от икономически растеж и сериозно и отговорно управление.

Досега Вучич не изключваше произвеждането на парламентарни избори заедно с президентските тази пролет.

Последните парламентарни избори в Сърбия на 24 април миналата година бяха предсрочни. Предходните избори на 16 март 2014 г. също бяха преди определения срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: