577 0

Земята край Фукушима пак се тресе

Няма издадено предупреждение за риск от цунами

Анатоли Стайков

Трус с магнитуд 5,6 по Рихтер беше регистриран в Североизточна Япония, недалеч от атомната централа Фукушима, предаде ДПА, като се позова на японския Геофизичен институт.

Няма риск от цунами. Земетресението е станало в 16,49 ч. местно време в залива на Фукушима. Усетено е и в японската столица.

Заради прекъсване на електричеството, причинено от труса и с цел проверка на железопътните линии, бяха спрени свръхскоростните влакове. Засега няма данни за жертви и материални щети.

Към канцеларията на премиера Шиндзо Абе беше създадено специално информационно звено, което да събира сведения за труса и последиците от него.

В АЕЦ Фукушима-1 не са регистрирани аномалии в резултат на труса.

В същия регион в последните няколко дни имаше няколко труса. Преди шест години на 11 март мощно земетресение опустоши зоната и предизвика гигантско цунами, което отне живота на 18 500 души и предизвика ядрена катастрофа в централата "Фукушима 1" .

Япония

Още по темата

 • Опасен ядрен проблем в АЕЦ "Фукушима-1"

  Опасен ядрен проблем в АЕЦ "Фукушима-1"

  Операторът на пострадалата в природно бедствие японска ядрена централа "Фукушима-1" Тепко започна изваждането на неизползваните горивни ...
  15.04.2019
  2 643
  32

Напиши коментар:


Публикувай