1 866 11

Тръмп: САЩ могат да осветят света

Той призова за нова страница в американската история

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Започва нова страница в американската история. Това беше заявено от президента на САЩ Доналд Тръмп в реч пред Конгреса, съобщи NBC.

„Аз съм тук, за да изкажа послание за единство и сила. Правя го от цялото си сърце. Племенните войни са зад гърба ни. Факелът на справедливостта и свободата е в нашите ръце. С него ние ще осветлим света.

От днес нататък Америка ще бъде подобрена от нашето вдъхновение, а не закопана от нашите страхове. Ние трябва да се направляваме от нашата визия, а не да се заслепяваме от нашите страхове. Трябва да се поучим от грешките в миналото и да се вдъхновим от бъдещето“, заяви Тръмп.

Той призова Пентагона да изготви план за унищожаването на Ислямска държава.

„Аз ще работя с нашите партньори, за да унищожим този враг от лицето на земята. Ще работя и с партньорите от ислямските страни. Това е важна задача“, заяви Тръмп.

Президентът отново обеща, че ще отмени здравната реформа „Обамакеър“.

„Призовавам Конгреса да отмени и замени „Обамакеър“. Ние трябва да разширим избора на гражданите. Имаме нужда от нова реформа. С нея ще подсигурим по-ниски разходи и по-добро здравеопазване. Това е нашата цел“, заяви Тръмп.

Тръмп отново подчерта нуждата от строежа на стена по границата с Мексико. Този път обаче не беше повторено твърдението, Мексико ще плати за нея. Президентът на САЩ подчерта нуждата от борба с престъпността и създаването на нови работни места. Той повтори намерението си да намали данъците за средната класа и бизнеса. Тръмп поиска един трилион долара за инвестиции в инфраструктура. Той отново призова за наемането на повече американци на работа. Според него САЩ са похарчили 6 трлн. долара за Близкия Изток, докато инфраструктурата на страната се е рушила.

„Трябва да дадем на американците свободата да избират здравно осигуряване без държавна линия. Нашите граждани вече показаха, че Америка трябва да ги поставя на първо място. Това започна като един вик и се превърна в земетресение. Само те могат да направят Америка велика отново“, заяви Тръмп.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 09:11  01.03.17
  Тръмп обеща това, Тръмп обеща онова.... Заприлича на сапунка.До тук слаб сценарий и слаб актьорски състав. Но сериала най-добре ще бъде оценен накрая.

  Коментиран от #6

 • TeRRoR1101
  Отговор
  2 09:14  01.03.17
  До колкото помня и "негърчето" много обещаваше, а какво стана ...
 • Kcaniba
  Отговор
  3 10:39  01.03.17
  Банана си е обещалкин с нобел!!! Нямо по голем от него!!)))
 • Киро
  Отговор
  4 11:01  01.03.17
  Американците имат водач на място. Направо уцелиха в десетката с Тръмп! Ние да му мислим с алтернативата Винету или Госпожа Лъжа.

  Коментиран от #10


 • начо
  Отговор
  5 11:26  01.03.17
  аре марш в руската кочина
 • Morgoth
  Отговор
  6 12:37  01.03.17

  До коментар #1 от "Пеньо":

  Сапунка или не, Тръмп започна да изпълнява обещанията си от първия ден. Нашите кога ще направят нещо подобно?
 • 7 12:44  01.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ник
  Отговор
  8 14:24  01.03.17
  КО РЕЧЕ?
 • Кака Пена
  Отговор
  9 15:55  01.03.17
  Мили ми врабци и цанцугери, четирийсет години по-късно Америка отново има президент. Буш Старши организира разпадането на СССР; Рейгън, Клинтън, Буш Младши и Обама бяха клоуни, които така и не съумяха да се възползват от тая победа; Русия възкръсна, както винаги; последният бой е много близко. Сбирайте съчки за огрев, че иде люта зима. https://www.youtube.com/watch?v=DXube-xhYyE

  Коментиран от #11

 • Кака Пена
  Отговор
  10 17:28  01.03.17

  До коментар #4 от "Киро":

  С Винету, Кире, на Ч+30' на мястото на София, Варна, Бургас и Пловдив ще има гореща радиоактивна пустош. С Госпожа Лъжа, която не лъже, може и да ни се размине.
 • бати Пенчо
  Отговор
  11 19:06  01.03.17

  До коментар #9 от "Кака Пена":

  Како Пено, объркала си Рейгън с Буш старши. Иначе си много права.

Напиши коментар:


Публикувай