Last news in Fakti

1 Март, 2017 19:42 1 058 5

Мартин Шулц бил последната крепост срещу ултра национализма

  • мартин шулц-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • национализъм-
  • крепост-
  • избори

Шулц разкритикува и американския президент

Мартин Шулц бил последната крепост срещу ултра национализма - 1
Снимка: БТА/ AP

Мартин Шулц, основният конкурент на Ангела Меркел за канцлерското място, остро разкритикува управляващото правителство в страната, предаде ДПА.

В баварския град Филсхофен левоцентристкият кандидат – чието завръщане в местната политика вдигна рейтинга на социалдемократите – заяви, че партията му е „крепост срещу изолацията и ултра национализма“.

Наскорошно проучване на института „Емнид“ показа, че Германската социалдемократическа партия (SPD) е първа политическа сила. Това се случва за първи път от 2006 година насам, а основен принос има именно Шулц.

Той окачестви коалицията на неговата партия с Християндемократическия съюз на Ангела Меркел като „брак по принуда. „Те не си говорят, говорят един през друг - загубили са си разсъдъка“, каза Мартин Шулц.

Той коментира и бежанската криза в Европа, която е най-голямата от края на Втората световна война. Според него Германия не може да се справи сама с нея и е необходима солидарност между отделните страни.

Мартин Шулц разкритикува и американския президент Доналд Тръмп, предаде Ей Би Си нюз. „Всеки, който стори стени, поставя под въпрос правата на жените и клевети хората с увреждания, трябва да бъде критикуван“, заяви Шулц.

Парламентарните избори в Германия, които ще предначертаят бъдещето на страната през следващите години и ще имат отражение и върху Европейския съюз, ще се проведат през месец септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    15 5 Отговор
    К'ва солидарност, боклук либерастки! Да се навъдим и ние с джангали та и от нас да се чуват новини за групово изнасилени българки, па съдиите ни квито са лайньовци ще викат не били на правилния тротоар, не казали категорично не, то не било изнасилване.... да има новини за грабежи, още кърлежи да ни висят на соц помощи, че мангалите са ни малко... да има още агенции да се занимават с тия навлеци, че са ни малко държавните хрантутници и т.н.

    Ник'ва солидарност, вън от Европа и почвайте да оправяте кървавата каша, дето забъркахте в Близкия изток, а не да мислите санкции срещу Асад! Толерастки боклуци!
  • 2 Xaxaxa

    7 5 Отговор
    Последната крепост на либералдемократи и п...расти. Каква трагедия!!!!!
    Кой ще получи кинти от Сорос ??????
    Хахаха
  • 3 Хахаха

    5 6 Отговор
    Горкият Сорос, какво ли ще прави със своите 25 млд $
    Ще намери ли извратени организации……
    Цветни революции, хомосексуалисти, хелкзински комитети, изроди… вече не вървят
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Диди

    2 4 Отговор
    Мисля.че Меркел ща спечели.Ако Шулц спечели,това значи ,,социализма да спечели,,А той ще подкрепя бежанската вълна.Няма да гласувам за Шулц или за Меркел.Всички знаем,че пред избори си обещават много неща,но няма да е добре ако Мартин Шулц спечели.
Новини по държави: