Last news in Fakti

6 Март, 2017 18:42 881 0

Сърбия отказа екстрадиции на Черна гора

  • сърбия-
  • екстрадиции-
  • черна гора

Исканията бяха за екстрадиции на заподозрени за опит за преврат

Сръбски съд отхвърли втора молба от Сърбия за екстрадиция на заговорници, за които се смята, че са готвили преврат в страната, съобщи B92.

Специалният съд обяви, че Предраг Богичевич не може да бъде екстрадиран само заради подозренията на черногорските власти. Освен това се споменава, че той е заподозрян за готвенето на преврат от територията на Сърбия, а не от тази на Черна гора.

Сърбия вече отхвърли молба за екстрадицията на Неманя Ристич, който е издирван от Подгорица.

Черна гора обвинява около 20 души за опит за убийството на премиера на страната. Смята се, че те са готвили проруски преврат. Счита се, че Москва е координирала действията от Сърбия. Властите отричат обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: