Last news in Fakti

13 Март, 2017 17:16 1 472 19

ЕС удължи санкциите срещу Русия

  • русия-
  • санкции-
  • европейски съюз-
  • украйна

Санкциите са срещу физически и юридически лица в Русия и Украйна 

ЕС удължи санкциите срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС удължи с още шест месеца - до 15 септември 2017 г. - действието на индивидуалните санкции срещу граждани и фирми в Русия и Украйна, отговорни за дестабилизирането на положението в бившата съветска република. Това се казва в съобщение на Съвета на ЕС, съобщиха ДПА и ТАСС.

Решението влиза в сила утре, когато бъде публикувано в Официалния вестник на ЕС. В списъка на санкционираните влизат 150 физически лица, вкл. висши руски чиновници, политици, бизнесмени и служители от силовите ведомства, ръководителите на самообявилите се две сепаратистки републики в Източна Украйна - Луганска и Донецка, както и 37 различни военни и политически структури на сепаратистите.

Анексирането на Крим към Русия и подкрепата на Москва за бунтовниците в Украйна влошиха отношенията между ЕС и Русия. Първите санкции съюзът наложи през март 2014 г., като оттогава редовно удължава срокът им, припомнят агенциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черно море възмутено

    8 6 Отговор
    Брюксел трябва да получи доклади кои са наглите диверсанти използвали мощни съвременни психотронно психотропни оръжия ,лични документи,телевизии,бира,безалкохолни ,ваксини за да подпалят свободни и мирни страни членки на ООН вкл Либия,Сирия,Йемен,Украйна,Ирак,Египет..Нарко преврата в Киев е организиран по западен сценарии.Милиони са отровени с зомби спец отрови в пиво.

    Коментиран от #5

  • 2 Кротко

    11 7 Отговор
    В Сирия ,Украйна и Либия имаше здрави общества от почтенни граждани. Либия изхранваше милиони чужденци и готвеше озеленяване на пустинята.. В Украйна добруваха над 40 милиона съветски граждани ...В Киев се говореше на чист литературен руски. Киевска русь е основателка на Русия.

    Коментиран от #9

  • 3 Wtf

    12 7 Отговор
    Решението е просто. Руснаците вдигат цената на газа и намаляват доставките.

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Кики

    11 8 Отговор
    По принцип санкциите пораждат напрежение. ЕС - Европа в стремежа си да угодят на САЩ, създават ненужно напрежение със съседска страна. Така страда Русия и цяла Европа. Но за САЩ това е добре - все пак те следват стриктно своята политика... душене на Русия и слаба Европа.

    Коментиран от #7

  • 5 Sergiy

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Черно море възмутено":

    смешник, това го каза (наколотые портокали/апельсины) за Украйна (Майдан) бившата съпруга на овощ (янукович) в Донцек на трибуна през 2013г. дори хора които бяха там, са били в шок от този маразъм, намери в youtube, ти сигурно с закъснения получаваш инфо от "кремъл" и то с доста закъснения, ама си последовател на този маразъм ;))
  • 6 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Wtf":

    Хм ако руснаците вдигнат цената на руският газ напр. за България, то на секундата ще им се наложи да платят 10% глоба за монопол от глобалният приход на газпром. Дали руснаците искат това?:) А и при навлизане на азерски и ирански природен газ в ЕС, дали газпром е съгласен да увеличи цените на природният си газ, вместо да ги намали, за да запази поне 1/3та от пазарният си дял в ЕС- НАЙ- ГОЛЕМИЯТ пазар в света?

    Коментиран от #13, #18

  • 7 стоян георгиев

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "Кики":

    кики,днес душо все още не е първи април и шегите ти са доста неуместни.санкциите показват кики отношението на европа към руската окупация на част от украина и последното дето искаМЕ от ес е да угодим на сащ с тях.напротив санкциите показват самоуважението на европеиските държави когато един диктатор ,какъвто е путин ги заплашва.иначе със или без санкции русия ще страда ,заради вътрешното си управление.

    Коментиран от #14

  • 8 Sergiy

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Wtf":

    "икономист" това е единствена валута за московити, друга нямат, и пък не им стига, така че да вдигат направо с 1 000% и всичко ще се оправи за тях, нали :)))
  • 9 Sergiy

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кротко":

    Встъпление го имаше, ама .... продължения на мисъл или си я изгубил ;)
  • 10 Путин

    6 7 Отговор
    Преместих си го.
  • 11 Туркистан тоже

    3 2 Отговор
    И турските ибрикчии това ги чака,глад и много руска газ в ушите.Хахасанчооглушкововцепасещ хрантутник.
  • 12 Кикимора

    4 0 Отговор
    Тия санкции морат дето дишат руска рая-газ.
  • 13 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Пич, газа от Туркмениста, Азербайджан или Иран няма да дойте от днес за утре до Европа. Според мен за това са и част от борбите - ако голям руски газопровод дойдеше от юг, това е конкуренция, която дърпа голяма част от потенциялния пазар на другите газопроводи и ги обезсмисля или поне поставя под въпрос. Отделно че и вместо ние да лапаме пари, ся ще лапат Германия и евентуално Турция.

    По принци ако не с им проблем парите, дето взимат от тоя газ, като нищо могат да го направят и никой не може да ги задължи да плащат глоби за монопол. Но са бизнесмени и не биха постъпили никога така. Поне не и в мирно време. Поради тая причина и война е малко вероятна.
  • 14 кроко

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Стояне, стига си дрънкал глупости и лъжи! Никой не го е.. за Украйна и Крим. Ако европейците бяха толкова загрижени, щяха да наложат санкции за руския газ и петрол и тогава руснаците щяха да клекнат. Ама и това не може да стане.

    Всичко са икономически борби кой да стъпи на руските пазари и кой да измести руснаците от пазарите в Европа.

    Коментиран от #17

  • 15 Толерантния

    2 4 Отговор
    Украинския народ е толкова изстрадал през вековете -руски ботуши;полска шляхта;м-л революция;сталинистки глад;регулиране на популацията тип берия;хитлеристка чистка съветска стахановска експлоатация на ресурсите а сега руска окупация плюс путинизъм.Ако някой твърди че този народ не е нация която е хранила цяла империя и Украйна е измислена държава руски маргинал вероятно мечтае България да е задунайска губерния;шеснадцатая республика;а днес цветущий анклав - нека сме наясно кое е путинизъм и кое е русофилство..
  • 16 Уърлд Кой

    2 5 Отговор
    БВП на Русия е 1.8 процента от световния дори не е в десетката...
  • 17 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    кроко тук си прав санкциите срещу русия не са достатъчни и са закъсняли,но в европа не осъзнават реалната опасност и все още има държави и общества дето са готови за компромис с путин,а въпросния компромис само ще направи ситуацията още по-лоша ,защото путин ще опита на още по-дебело ако сега му мине номера в украина и европа и сащ я пожертват заради руските суровини.има една книга на гари каспаров именно в тази посока разсъждава ,а каспаров определено е доказано умен човек.тои критикува европа и сащ за тва че си затварят години наред очите пред случващото се в русия,но това в един момент ще се обърне срещу нас.
  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Има договори за цената на газа, и цената не се вдига хаотично. Но май забравяш как при подписването на един такъв договор Евг. Бакърджиев не го пуснаха да слезе от самолета на летището, и му подадоха готов написан договор -подписваш има газ, не подписваш няма газ. Много пъти е ставало въпрос, нужните количества газ за Европа се намират в Туркменистан ,Иран. И защо в близко бъдеще не може да дойде газ от там. И сега ситуацията не се е променила, напротив станала е по -лоша. Азербайджан е малък производител на газ , и е само важен транспортен коридор за газ от въпросните страни. Азербайджан не е в състояние да задоволи и 30% от нуждите на Турция. И половината компании за добив в Азербайджан са руски.
  • 19 Гого

    0 0 Отговор
    Странно на Русия санкции а на Турция братска прегръдка не мога да ги разбера????