Last news in Fakti

16 Март, 2017 16:05 888 4

Тръмп представи новия бюджет

  • сащ-
  • бюджет-
  • доналд тръмп

Рекордно увеличение в парите за отбрана

Тръмп представи новия бюджет - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви първия си бюджетен план в четвъртък, съобщи Си Ен Ен.

Президентът предлага орязване на около $ 54 млрд. от федералното правителство и популярни програми. Съкращения в бюджетите ще има за няколко федерални агенции. Увеличение ще има в бюджетите на агенциите по отбрана, вътрешна сигурност и ветераните.

Орязани ще са бюджетите за околна среда и дипломатическото ведомство, а много програми за климата ще бъдат отменени.

Членове на Конгреса вече са изразили несъгласие с голяма част от предложенията.

Средствата за министерството на отбраната се увеличават с 10 процента спрямо разходите за 2017 г. до 639 млрд. долара. Базисният бюджет е определен на 574 млрд. долара плюс 65 млрд. долара за текущи военни операции в чужбина.

Министерството на вътрешната сигурност ще получи с 6,8 процента повече средства - 44,1 млрд. долара, включително незабавно 1,5 млрд. долара за строителство на стена по границата с Мексико през текущата година.

Следващата фискална година в САЩ започва на 1-ви октомври. Планът е озаглавен „Америка на първо място“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    1 5 Отговор
    Увеличаване бюджета на силовите ведомства-това ли е гениалния план Америка да стане отново велика?! Тоя наистина копира джуджето!
  • 2 Брат ми

    4 1 Отговор
    Пеньо....по добре си стой във VIP Brother...
  • 3 ххммм

    1 0 Отговор
    ........ текущите военни разходи са по-големи от целия бюджет на РФ......
  • 4 кроко

    0 1 Отговор
    Тръмпи хубаво е решил да се превъоръжава, ама няма лошо да погледне и цените на които му предлагат това превъоръжаване, че нещо не ми се струва логично сходни самолети да излизат 10 пъти по-скъпо ако са произведени в америка в сравнение с руското производство или пък с шведите.