Last news in Fakti

17 Март, 2017 09:16 941 0

Гръцка следа около взрива в Париж

  • париж-
  • бомба-
  • мвф-
  • плик-
  • гърция

Още един гръцки политик от партията Нова демокрация е бил изписан като подател на плика

Гръцка следа около взрива в Париж - 1
Снимки: БТА/АР

Още един гръцки политик от опозиционната партия Нова демокрация е посочен като подател на плика, избухнал вчера в европейски офис на Международния валутен фонд (МВФ) в Париж, съобщават медии в южната ни съседка.

Това заяви вторият министър за защита на гражданите Никос Тоскас. Пред телевизия Антена Тоскас казал също, че като подател е бил посочен представителят на Нова демокрация Василис Кикилиас. На плика е бил написан адресът на офиса, ползван от Кикилиас в миналото.

Гръцка следа около взрива в Париж

Подател на пакета бомба до германското финансово министерство беше посочен заместник-председателя на партията Нова демокрация Адонис Георгиадис. Отговорност за пакета бе поета вече от терористичната организация "Заговор на огнените ядра".

Източник, близък до френските власти, казал във връзка с плика бомба в офиса на МВФ, че разследващите в Париж смятат, че това е дело на анархистка организация.

Гръцка следа около взрива в Париж

Според АП получател на плика в Париж е трябвало да бъде бившият директор по европейските въпроси на МВФ в Париж Джефри Франкс, а не Пол Томсен.

Отбелязва се, че пакетът бомба до германското финансово министерство в Берлин не е експлодирал, а този до МВФ в Париж е избухнал и наранил по ръцете и главата една служителка.

Партията Нова демокрация в свое съобщение изказва силно безпокойство от тези пакети бомби, като изтъква, че и двата инцидента свидетелствали за "много сериозен проблем в сигурността" и че те "създавали изключително негативна представа за Гърция".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: