1 528 4

Тръмп: Германия дължи огромна сума пари на НАТО

Това написа държавният глава на САЩ в Twitter

Тръмп: Германия дължи огромна сума пари на НАТО
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Американският президент Донлад Тръмп твърди, че Германия дължи "огромна сума пари на НАТO" и СAЩ "трябва да получат повече" отбраната, която оказват на европейската държава.

Държавният глава обяви това в социалната мрежа Twitter.

"Независимо какво сте чули от ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, имах СТРАХОТНА среща с германския канцлер Ангела Меркел. Въпреки това Германия дължи... огромна сума пари на НАТО и трябва да плаща повече на САЩ за мощната и много скъпа отбрана, която ѝ осигуряваме", написа Тръмп

Днес бе първата официална среща между Доналд Тръмп и Ангела Меркел след избирането на Тръмп за президент на САЩ. В предизборната си кампания той остро критикуваше политиката по приемане на бежанци от страна на Меркел.

Двамата обсъдиха и членството на Германия в НАТО. Въпреки претенциите на Тръмп, Меркел отговори, че е съгласна страната ѝ да увеличи разходите си за отбрана до 2% от брутния си вътрешен продукт, но поетапно - до 2024 година.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 21:23  18.03.17
  Боса на квартала си иска рентата
 • кроко
  Отговор
  2 21:25  18.03.17
  Има ли още някой да не му е ясно че със всяването на страх от Русия, САЩ се старае да си продава старите или нови оръжия. А вече се прави и като откровен рекет. Дано най-накрая меките европейски глави го проумеят.
 • Глупак
  Отговор
  3 22:09  18.03.17
  Германия е вече чисто американска колония. Няма никакъв политически суверенитет. В основата на немските концерни след първата световна война са американците СЕГА ВИЖДАМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ
 • Kcaniba
  Отговор
  4 12:34  19.03.17
  Германия е окупирана територия от 1945 !!! Ще си плаща колкото и се каже за това удоволствия!!! Демократично си е!! "Свободата на словото" и русофобията са част от задължителните процедури на свободата!!!

Напиши коментар:


Публикувай