Last news in Fakti

19 Март, 2017 09:43 2 061 1

Северна Корея тества мощен ракетен двигател (Видео)

  • северна корея-
  • кндр-
  • ким чен-ун

На церемонията присъства и лидерът Ким Чен-ун, който лично се запозна с техническите характеристики

Северна Корея тества мощен ракетен двигател (Видео) - 1
Снимка: БТА/АР

Северна Корея е изпитала нов ракетен двигател в личното присъствие на лидера Ким Чен-ун, предаде Корейската централна информационна агенция (KCNA).

Тестът се е провел на ракетния полигон Тончан-ни. Самият Ким Чен-ун е заявил, че успешният опит е "преражда" ракетна индустрия на Северна Корея.

Изпитанието на двигателя е част от ядрената оръжейна програма на КНДР, чието развитие е приоритет за лидера на страната.От KCNA допълват, че Ким Чен-ун смята, че проведената операция е "велико събитие от историческо значение" в ракетната индустрия на страната му.

Северна Корея вече извърши пет ядрени опита и още редица тестове на ракетни двигатели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    8 3 Отговор
    Да си тестват каквото си искат. На мен лично не ми пречат. Ако никой не ги закача,ще си щуреят самички с Великия вожд.
Новини по държави: