Last news in Fakti

20 Март, 2017 11:53 9 896 18

Племенницата на Льо Пен: Бъдещето на турците е в...

  • турция-
  • марион льо пен-
  • пет деца-
  • реджеп ердоган-
  • франция-
  • бъдеще

Размяна на реплики

Племенницата на Льо Пен: Бъдещето на турците е в... - 1
Снимка: Официален сайт на Марион льо Пен

Племенницата на Марин льо Пен – Марион Марешал льо Пен – отговори на думите на Реджеп Ердоган, че турците в Европа „трябва да имат по пет деца“.

Френският депутат, част от крайнодесния „Национален фронт“, написа в профила си в Туитър: „Скъпи Ердоган, бъдещето на турските граждани, живеещи в Европа, е Турция“.

Турският държавен глава предизвика полемика с изказването си, с което призова живеещите на Стария континент туркини да раждат по пет деца.

Думите му дойдоха на фона на високото напрежение между Анкара и няколко европейски страни, отказали на турски политици да провеждат митинги на тяхна земя.

През следващия месец в Турция ще се проведе референдум, на който гласоподавателите ще бъдат попитани дали искат страната да се превърне в президентска република.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    78 4 Отговор
    Французойката е направила много точен и много хубав коментар! С чуждите камъни по чуждите глави- БРАВО! Одобрявам!
  • 2 кроко

    6 36 Отговор
    Я дайте думата на племенника на Ердогвн, че ми е много интереснр и неговото мнение а по сетне публикувайте изказаването и на братчедката на Пена..
  • 3 Льо Амур

    65 6 Отговор
    Няма нищо по-красиво от интелигентна Французойка!Елегантна,ароматна,семпла и чувствителна!За такава жена анадолците могат само да мечтаят,но са на 3000километра и 3000години от нея в умственото си развитие!Вива ла Франс.Вива Марион льо Пен.Има хляб/пен/ в теб!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    40 5 Отговор

    До коментар #4 от "Almania,Hollanda.Avrupa...Ne oldu be.":

    Турците „бачкат“, защото ЧУЖДАТА ДЪРЖАВА ИМ ДАВА ПРАВО ДА БАЧКАТ В НЕЯ, а не защото са бачкери по принцип и биха бачкали без пари в анадола, например:) Който иска да живее в чужда държава, е длъжен да спазва нейните закони, а не да внася законите и ПРОБЛЕМИТЕ на държавата си по произход в чуждата държава. ТУРЦИТЕ НЕ СА ПО-ТРУДОЛЮБИВИ ОТ НАС, БЪЛГАРИТЕ! Ти ще изкараш турците по- работливи и от китайците, а? ;) Де го чукаш, де се пука...:)
  • 6 гост

    33 4 Отговор

    До коментар #4 от "Almania,Hollanda.Avrupa...Ne oldu be.":

    Нека сега електротехника месут да се ВЪРНЕ В АНАДОЛА и там да изкарва 50€ за 3 минути, м?:) Щото ЧУЖДАТА ДЪРЖАВА има законното право да РЕЗНЕ възможността на турските граждани да работят в нея. Турските граждани не са ЕС граждани и не се ползват от правата на ЕС граждани в държавите- членове на ЕС:) И така ще е най-добре за нас, българите, които сме ЕС граждани!
  • 7 Гооост

    16 9 Отговор
    Ей Путин ги забърка едни...
  • 8 Браво

    36 2 Отговор
    Супер е мацката, добре го е подредила тоя фес, евала и правя!
    Много е сипматична и умна!
  • 9 FENASIKERIM

    6 41 Отговор
    целият свят е срещо Турция ... Слабите мразят силните ... и колкото повече коментари тука значи толкова страх от Турция ... Значи Ердоан е на правилен път ....

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 слави бинев

    2 15 Отговор
    Ами ако Турция завладее половината балкани,част от България, Македония, Гърция като нищо Турция ще бъде в Европа, защото по-голямата част от територията и ще бъде европейска. И нищо чудно да го направи, подобри отношенията си с Русия, има връзки и във Вашингтон, има армия и нови оръжия. Ние какво имаме - Бойко,Динко и един гол х.. Знаем само да плюем в интернета и да си мислим, че ние сме велики. Ако ни нападнат съм сигурен, че и 1 % няма да отидат да се бият за България. Всички които се изнесат в други държави ще бъдат като сегашните сирийци. Замислете се, и стига сте плюли,чукайте на дърво,дано да не стане,това което казвам. И аз не харесвам политиката на Ердоган, но по-добре да не му се репчем и да му се надуваме, че пуснал 15 000 бежанци през границата.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Някой

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "слави бинев":

    Големи глупости си написал, лесно можеш да познаеш защо... Иначе не може да има никакво сравнение между Европа и Турция! ЕС е над 20 пъти по силна икономика/ако въобще може да осмисли/, стандарт и покупателна възможност на жителите си, култура, технологии, иновации, влияние върху останалия свят и въобще каквото се сетите! Всичката тази патетика на Ердоган е една театрална постановка, за да спечели повече вътрешни, а и не само гласове за референдума. Но малко прекали и му дръпнаха ухото. Той си увеличава доверието с глупава реторика, което не говори добре за голяма част от потенциала на народа си, но не му пука, че не излага само себе си.
  • 15 Анализатор

    36 1 Отговор
    Турция без НАТО е гола вода.Турция поддържа нормални съседски отношения само с България. С другите си съседи има търкания.Кюрдите са над 20 милиона,до колкото знам.Ердоган голям го вади,ама си стои в НАТО. Като е толкова голям ,що не напусне НАТО ? Подмазва се на руснаците ,ама заводите за Ф16 си работят и американските бази са си там. Иска султан да става. Рано или късно избирателите в Турция ще му покажат среден пръст, или по-скоро ще има истински преврат и то успешен, помнете ми думите.Той е луд човек, с мания за величие.
  • 16 колю

    6 1 Отговор
    Да..., Манията за величие в комбинация с лудост. От началото на цивилизациите до този последния желаещ да е султан, все е имало и ще има народите от кого да си патят. Не вярвам, че богатите и жадни за власт ще оставят хората да живеят в мир 100 години .А те изтичат.
  • 17 Иван

    4 0 Отговор
    няма да воювам за благото на продажните политици и техните деца
  • 18 Хасан

    1 3 Отговор
    Тая веднъж да опита рязан ще си промени мнението.. Ако не турците то Европа ще потемнее.. Френския отбор на световното от 11 играчи 7 бяха тъмнокож
Новини по държави: