1 249 3

Стивън Хокинг се отправя към космоса

Физикът е приел предложение на Ричард Брансън

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Британският физик Стивън Хокинг планира да се отправи към открития космос. В интервю за iTV един от най-блестящите умове на нашето време заяви, че смята да се възползва от предложението на сър Ричард Брансън.

Хокинг е получил предложение да се качи на борда на кораб на компанията „Върджин галактик“, която е амбицирана да предостави възможност на десетки туристи да се докоснат до магията на тези пътешествия.

„Не съм смятал, че някой ще ме вземе, но Ричард Брансън ми предложи място на „Върджин галактик“. Приех веднага“, заяви Стивън Хокинг.

В интервюто британецът говори и за Brexit. Според него Лондон не трябва да губи контактите си с Европа и останалия свят след излизането на страната от блока.

Стивън Хокинг, според който Brexit е грешният избор, заяви, че напускането на общността ще застраши позициите на британците като лидер в света на науката и иновацията.

Факти.бг припомня, че Стивън Хокинг е един от физиците, които виждат спасението на човечеството извън планетата Земя. Британецът на няколко пъти е казвал, че планетата е изправена пред риск от унищожение.

Според Хокинг единственият начин да се спасим е да колонизираме други планети.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хохи
  Отговор
  1 15:28  20.03.17
  Големи глупости дрънка тоя човечец! Ще колонизираме мозъците си!!!!!

  Коментиран от #2, #3

 • 2 17:33  20.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • незнайко
  Отговор
  3 17:44  20.03.17

  До коментар #1 от "Хохи":

  Прав сте. Ние не знаем какво има на луната, или не ни казват, а ще ходим на други планети ! Досега не съм открил какво е измислил за човечеството този индивид ! Ако някой знае да го сподели.

Напиши коментар:


Публикувай