Last news in Fakti

30 Март, 2017 16:15 1 564 2

Иран: Не се месим в политиката на съседи

  • иран-
  • намеса-
  • техеран-
  • арабска лига-
  • арабската лига

Техеран отрече да се намесва във вътрешните работи на арабски държави 

Иран: Не се месим в политиката на съседи - 1
Снимка: Shutterstock

Иран отрече да се намесва във вътрешната политика на страните от арабският свят, предаде ТАСС. Реакцията на Техеран идва след приетата вчера декларация на Арабската лига. В нея се осъжда чуждата намеса във вътрешните работи, а документът визира Иран.

Иран "многократно е повтарял, че не се меси във вътрешните работи на други страни и се придържа към принципите на добросъседство и спазване на суверенитета на правителствата", заяви говорителят на външното министерство Бахрам Гасеми.

"Със съжаление обаче наблюдаваме как арабските и мюсюлманските лидери, вместо да уреждат големите си кризи, се заблуждават и не успяват да различат приятелите от враговете си, било то преднамерено или погрешка", допълни говорителят на Техеран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 10 Отговор
    Е как Иран не се меси,след като открито поддържа сирийската марионетка?Как не се меси,след като наруши традиционните си закони да не предоставя територия на други държави за военни бази?И то на Русия,за да може тя да върлува из целия регион!Не се месел...

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Много си загрижен за сирийците, но по-добре обърни внимание на конска простотия, която върлува из България!