Last news in Fakti

2 Април, 2017 15:20 1 575 1

Съветник на Тръмп прикрил доходи от Русия

  • майкъл флин-
  • сащ-
  • русия-
  • връзки-
  • доходи-
  • прикривал-
  • тръмп-
  • съветник

Флин не декларирал доходи от Русия

Съветник на Тръмп прикрил доходи от Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият съветник на Доналд Тръмп по въпросите за националната сигурност Майкъл Флин не е декларирал доходи, получени от руска телевизия и фирма, свързана с Русия, разкри „Ройтерс“.

Документи, разпространени от Белия дом, показват, че съветникът на американския президент е укрил суми за месец февруари.

Декларацията е подписана от Майкъл Флин на 31 март. В нея той посочва, че е изнасял речи пред руски институции и медии, но не споменава какви пари е получил.

Речите обаче фигурират в графа „източници на възнаграждение, надминаващи $5000 годишно“. Американецът е изнасял речи пред руски институции, както и финансираната от Кремъл телевизия RT (Русия днес).

Майкъл Флин подаде оставка седмици след официалното си назначаване като съветник на държавния глава по сигурността. Причина за това бяха предполагаемите му връзки с Москва.

В американския печат се появи информация, че Флин е обсъдил с руския посланик наложените санкции срещу Русия – и дори премахването им – преди Тръмп официално да встъпи в длъжност. От американското министерство на правосъдието предупредиха, че Майкъл Флин може да е уязвим на изнудване от страна на Кремъл.

Връзките на Флин с Русия станаха повод за скандали още по време на предизборната кампания на Тръмп. Пенсионираният генерал се изказва позитивно по въпроса за партньорството с Путин в областта на антитероризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    0 1 Отговор
    Браво на Дони Изцепката!
    .