Last news in Fakti

3 Април, 2017 11:09 4 304 2

Прашката на Давид срещу враговете на Израел (ВИДЕО И СНИМКИ)

  • израел-
  • прашката на давид-
  • ракети-
  • ракета

Ракетната система е разработена от израелската оръжейна групировка "Рафаел" в сътрудничество с американската компания "Рейтиън"

Прашката на Давид срещу враговете на Израел (ВИДЕО И СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че новите противоракетни системи на израелската армия поставят под заплаха всички врагове на еврейската държава, съобщиха "Ройтерс" и ТАСС.

Министър-председателят говори на церемония в израелската военновъздушна база Хацор, с която армията прие на въоръжение противоракетната система "Прашката на Давид", съобщи в комюнике канцеларията на Нетаняху.

"Онзи, който пожелае да ни нападне, ще бъде поразен, онзи, който заплаши нашето съществуване, ще застраши своето собствено", заяви израелският премер. "Ще съчетаем силата и духа и ще осигурим победа на Израел", каза той.

Прашката на Давид срещу враговете на Израел (ВИДЕО И СНИМКИ)

По-рано вчера на седмичното правителствено заседание премиерът нарече въоръжаването на армията с новата система "важна новина за всички израелци".

Прашката на Давид срещу враговете на Израел (ВИДЕО И СНИМКИ)

Прашката на Давид срещу враговете на Израел (ВИДЕО И СНИМКИ)

В рамките на израелската противовъздушна отбрана "Прашката на Давид" е предвидено да прехваща ракети с обсег от малък до среден, системата "Железен купол" е за ракети с малък обсег, а системата за противоракетна отбрана "Хец" ("Стрела") е предназначена за прехващане на балистични ракети и ракети с голям обсег.

"Прашката на Давид" е разработена от израелската оръжейна групировка "Рафаел" в сътрудничество с американската компания "Рейтиън".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    6 7 Отговор
    Розовите прашки на русофилите срещу враговете на Русия !
  • 2 Rockfeller

    1 0 Отговор
    6tati dava i pravq ot ga6ti do ba6ti na izrail te sa pravili raketi :)))