Last news in Fakti

6 Април, 2017 21:14 1 165 1

Фейсбук пуска филтър за фалшиви новини

  • фейсбук-
  • facebook-
  • фалшиви новини-
  • инструмент-
  • филтър

Инструментът стартира в 14 страни, включително САЩ

Фейсбук пуска филтър за фалшиви новини - 1
Снимка: БТА/АР

Facebook пуска инструмент, който да помага на потребителите да разпознават фалшивите новини и подвеждащата информация в социалната мрежа, предаде "Ройтерс".

Нововъведението е под формата на съобщение, което ще се появява над секцията за новини на страницата на потребителя на Facebook в продължение на няколко дни. Когато се кликне на това съобщение, то отвежда ползвателя до съвети и информация как да бъдат "залавяни" фалшивите новини и какво да се прави с тях.

Сред съветите е и препоръката да се гледа внимателно адресът на сайта, за да се види дали той не имитира адреса на известни новинарски сайтове.

Инструментът ще бъде пуснат в 14 страни, включително САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фейса е тъпня

    4 0 Отговор
    Ако изобщо спрете да зяпате фейсбук и се огледате наоколо светът, ще ви се стори доста по-хубав !