Last news in Fakti

8 Април, 2017 00:00 1 815 5

Лукашенко: Русия не е готова за държавен съюз

  • александър лукашенко-
  • русия-
  • беларус

Според него има икономически проблеми между двете страни

Лукашенко: Русия не е готова за държавен съюз - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Русия все още не е готова за пълноправен държавен съюз с Минск, съобщи РИА Новости.

Той призова Москва заедно да решат въпроса за равните условия в икономиката.

„Ние се отдръпнахме от споразумението за държавен съюз. Нужно е да проведем референдум за това и да създадем общ закон. Сега трябва да решим всички проблеми със свободното движение на хора и стоки.

В тази сфера имаме прогрес. Ние трябва да имаме еднакви условия за живот на нашите фирми и граждани. Има наши фирми, които получават доста по-скъп природен газ от руските. Така печалбата се намалява. Сметките на хората се увеличават. Има върху какво да работим“, заяви Лукашенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    16 9 Отговор
    Е пък прав е, не като нашите юруш и в ЕС и НАТО без да питаме народа и без да мислим кво ще стане.
  • 2 Гост

    6 1 Отговор
    Човека иска руски газ,на цените на които ползват руснаците, а именно около 5 долара месечно на домакинство,без значение от количеството потребление. А за индустрията не знам.
  • 3 ммммда

    6 0 Отговор
    Лукашенко трябва мноооого да внимава да не се подхлъзне. По принцип са големи аверчета с Русия, обаче в последните години в Беларус има доста западни инвестиции и явно му хареса да папка от две места. Само това да не му изиграе лоша шега щото в Кремъл хич не одобряват лашкането насам натам или откровеното изнудване.
  • 4 Киро

    3 8 Отговор
    Дори и на близките приятелчета на кална расия вече е ясно, че от нея нищо хубаво няма да получат, само ще бъдат издоени!

    Просперитета идва от запад, не от Сибир.

    А за нископлатената ушанка кроку - българите ЖЕЛАЯТ да са в ЕС и НАТО, никой грамотен българин, прочел поне малко история, не ще да има нищо общо с разни алкохолизирани - крепостници!

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Кире, много си ... сещаш се! За НАТО съм против, щото е очевидно че защитава само американските интереси, а на приказките че слагали в европа ракети за да се пазят от Северна Корея и Иран дори и ти не вярваш. И дано не се стига до ситуация, която да доказва за пореден път че ако двама членове на нато застанат един срещу друг, по-слабия ще бъде употребен.

    За ЕС имам предвид че можеше много по-добре да се договори влизането ни, както и други неща, като например първия период, където нямаше никакви програми за обравование.
Новини по държави: