Last news in Fakti

20 Април, 2017 15:10 2 082 5

Лукашенко към Путин: С вас сме!

  • александър лукашенко-
  • беларус-
  • русия-
  • владимир путин-
  • украйна

Беларус няма намерение да обръща гръб на Русия, увери силният човек в Минск

Лукашенко към Путин: С вас сме! - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Минска няма намерение да обръща гръб на Москва и да прави завой към Запада, предаде ТАСС. Лукашенко говори на среща с губернатора на руската Нижегородска област Валерий Шанцев, уточнява агенцията.

"Не обръщайте внимание, ако някой каже, че сме направили завой в някаква посока, на Запад или другаде. Чудесно разбираме, че на Запад никому не сме изтрябвали, а как само ме "обичат"? Нищо не се е променило от онези времена", каза още Лукашенко.

Разположена в центъра на Европа, Беларус според него е принудена да води многовекторна политика, за да опази суверенитета на страната и да поддържа сигурността й, за да живеят в мир руснаци и беларуси.

Лукашенко към Путин: С вас сме!

Лукашенко към Путин: С вас сме!

"Такъв е животът за нас, не можем да се караме нито с Русия, нито със Запада, нито с Украйна - посочи Лукашенко. - Кое щеше да му е хубавото, ако бяхме, да речем, на украинския хал?"

Той засегна и езиковия проблем. "Не забравяме беларуския език, то си е редно, макар че огромното мнозинство говорят руски, никога няма да се откажем от него", заяви Лукашенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    11 2 Отговор
    И Мадуро е с вас!!!
  • 2 Пеньо

    6 8 Отговор
    Какво двуличие! Лукашенко е от диктаторите, които биха казали, че и направили всичко само за да се задържат на власт.За сега добре се справя.
  • 3 Реалист

    7 10 Отговор
    Нали от сега води сина си ( на 10на годинки) със себе си на официални срещи - типичен соц.диктатор тип ТАТО. Удобен е на Путлер.
  • 4 Абе празни кратуни сте

    8 4 Отговор
    Абе шматко-а Обамчо като заведе дъщеря си в Франция за годишнината от десанта-на кой беше удобен бе????
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: