Last news in Fakti

3 Април, 2017 22:49 1 059 0

Русия и Беларус до дни се разбират за газта

  • газ-
  • русия-
  • беларус
Русия и Беларус до дни се разбират за газта - 1
Снимка: Shutterstock

До 10 дни Русия и Беларус ще решат въпроса в петролната сфера. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин след среща с беларуския си колега Александър Лукашенко. „Договорихме се да изгладим спорните въпроси в газовия сектор”, каза Путин и добави, че двете страни са намерили схема, при която се запазва постигнатото и има напредък по отношение цената на газта. „Намерихме възможност за взаимни отстъпки и се договорихме как ще работим в тази сфера не само през текущата, но и през 2018-а и и 2019-а години”, подчерта руският президент.

„Към днешна дата нямаме спорни въпроси. Продължаваме напред и ще работим за по-тясно сътрудничество и синхронизиране на нормативно правната база относно развитието на Евразийския икономически съюз”, допълни Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА