Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 17:27 906 2

Заклинатели искат срещи с касапина от Осло

  • касапина от осло-
  • брайвик

Брайвик отказва разговори с медиите

Заклинатели, лечители и религиозни водачи от цял свят са поискали разрешение да се срещнат с обвинения в тероризъм Андерш Брайвик. Това стана, след като на последното съдебно заседание на 14 ноември на Брайвик му бяха разрешени посещенията, но в присъствието на полицаи.

Получихме много запитвания от множество хора, предимно лечители, заклинатели и религиозни водачи, заяви адвокатът на обвиняемия Геир Липещад, който поясни, че има повече от 30 запитвания от различни страни.

Сред молбите има такива и от хора, които твърдят, че са приятели от детинство с норвежкия атентатор. „Трима или четирима стари негови приятели поискаха да се видят с него. След като получим повече информация ще преценим дали да се срещнат с него в затвора", добави още защитникът.

Няколко норвежки и други медии също са поискали да получат възможност да разговарят с терориста, който в момента се намира в затвора „Ила". По думите на адвоката обаче Брайвик отказвал всякакви подобни въпроси.

В момента той не е заинтересован от посещения, подчерта Геир Липещад и добави, че не Брайвик не иска да се вижда с никой от своите роднини.

На последното заседание по делото норвежецът потвърди пред съда, че е автор на 77-те убийства на остров Ютьоя, но отрече да носи криминална отговорност. Според него извършеното зверство е акт на "необходимост", за да се избави Норвегия и Европа от мюсюлманите и мултикултурализма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха-ха

    0 0 Отговор
    тоя ку-ку,след като иска да спасява Норвегия и Европа,дали пък да не го обявим за юро-герой или за нов Месия?И да му гласува Европарламента една прилична пожизнена издръжка,вместо присъда.
  • 2 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Норвегия в случая се излага - действа като нашата съдебна система! Вместо да го осъди този на смърт или до живот, толкова време се мина и още процеса не е започнал... Направо им се чудя какво се церемонят с този нещастник! Накрая остава и да го оправдаят...