Last news in Fakti

9 Април, 2017 15:06, обновена 9 Април, 2017 17:33 2 061 0

Касапинът от Стокхолм: отхвърлен имигрант (ВИДЕО)

  • швеция-
  • стокхолм-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • европа

Заподозреният за нападението е кандидатствал за постоянно пребиваване в Швеция, но молбата му била отхвърлена

Касапинът от Стокхолм: отхвърлен имигрант (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Шведската полиция съобщи, че заподозреният за нападението с камион в Стокхолм е кандидатствал за разрешително за постоянно пребиваване в страната през 2014 г. Молбата му обаче била отхвърлена и той трябвало да бъде депортиран, предадоха световните агенции.

Първоначално агенции съобщиха, че става дума за кандидат за убежище с отхвърлена молба, но после коригираха информациите си, че става дума за кандидат за разрешително за постоянно пребиваване.

Полицията съобщи, че е издирвала мъжа, за да го депортира. Органите на реда твърдят също, че й е било известно, че той е демонстрирал симпатии към екстремистки организации, сред които "Ислямска държава".

Касапинът от Стокхолм: отхвърлен имигрант (ВИДЕО)

Петима души, задържани в хода на разследването на нападението, остават в ареста. Полицията е провела и разпити на 500 души.

Разпознати са всички загинали в атентата от петък. Това са двама шведски поданици, един британски поданик и един белгийски поданик.

Полицията съобщи, че няма конкретни индикации към момента, че в страната могат да бъда извършени други атаки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: