Last news in Fakti

9 Април, 2017 19:18 2 294 2

Вижте убиеца от Стокхолм! (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • стокхолм-
  • швеция-
  • ислямска държава-
  • атентат

Предполагаемият извършител на терористичния атентат в Стокхолм се казва Рахмат Акилов

Шведският в. "Експресен" съобщи, че предполагаемият извършител на терористичния атентат в Стокхолм се казва Рахмат Акилов, предаде ТАСС.

Изданието потвърждава информацията на властите, че той е на 39 години и че е узбекистанец.

На 24 февруари Акилов бил обявен за издирване, тъй като се укривал, за да не бъде депортиран, след като му било отказано разрешително за постоянно пребиваване в страната, допълва вестникът.
Според него Акилов е симпатизирал на екстремистки организации, сред които Хизб ут Тахрир ал Ислями (в превод Партия на ислямското освобождение).

Това е международна религиозно-политическа организация, създадена през 1953 г. и поставила си за цел отстраняването на неислямски правителства и връщането на мюсюлманите към "истинския ислямски модел на живот". В Швеция групировката е съществува от 2012 г., но сега е много малочислена.

Същевременно шведският премиер Стефан Льовен каза, че е разочароващо, че властите не са били способни да депортират мъжа, смятан за основен заподозрян за атентата в Стокхолм, предаде ДПА.

Той призова за по-строги мерки за гарантиране, че депортациите, постановени от властите ще се изпълняват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Депортчо

    7 0 Отговор
    Сега вече ще го депортират ли?

    Коментиран от #2

  • 2 некойси

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Депортчо":

    Не, ще го пратят на беседа с Андерш Брейвик, за да си поговорят за опасността от мултикултурализма и религиозните ценности :)
Новини по държави: