Last news in Fakti

30 Януари, 2018 15:30 1 686 1

Касапинът от Стокхолм: Исках да газя неверници

  • рахмат акилов-
  • стокхолм-
  • ислямска държава-
  • швеция

Рахмат Акилов се е врекъл във вярност на "Ислямска държава"

Касапинът от Стокхолм: Исках да газя неверници - 1
Снимки: БТА/АР

Мъжът, който през пролетта на миналата година прегази с откраднат камион хора на пешеходна улица в центъра на Стокхолм, се е врекъл във вярност на терористичната организация "Ислямска държава" и е планирал атаката месеци наред. Това обявиха в съда прокурорите по делото, предаде Reuters.

Извършителят - роденият в Узбекистан Рахмат Акилов, е бил подал молба за предоставяне на убежище в Швеция, но то му било отказано. След това трябвало да бъде експулсиран от страната, но се укрил от шведските власти.

Днес той бе обвинен в извършване на терористичен акт и други престъпления. В онлайн чат Акилов казал, че иска да прегази неверници, разказаха днес прокурорите по случая. В онлайн разговори той поискал напътствия за извършване на "мъченическа операция" и съвети как да направи бомба, съобщиха още прокурорите.

В онлайн кореспонденция той коментирал шведската подкрепа за НАТО и казал, че Стокхолм е изпратил експерти по бомбите в Ирак, за да обучават кюрдските сили, сражаващи се срещу ИД.
Акилов призна, че е убил петима души по време на нападението на 7 април миналата година. Жертвите бяха трима шведи, сред които 11-годишно момиче, белгийка и британски гражданин. Петнадесет души бяха ранени.

Касапинът от Стокхолм: Исках да газя неверници

Процесът срещу Акилов ще започне през февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скапан мюслюн

    29 4 Отговор
    А ти защо си облечен така с тези дрехи , невернически направени от неверници ,
    Защо искаш убежище в неверническа държава ?......................... Могат да се задават много въпроси на такива скапани мюслюни но има ли смисъл ??
Новини по държави: