Last news in Fakti

11 Април, 2017 08:07 10 464 20

Китай размаха пръст на САЩ

  • китай-
  • сирия-
  • сащ

Пекин не иска повече намеси в Сирия

Властите в Китай предупредиха САЩ да се въздържат от намеса в Сирия, съобщи Your News Wire.

"Китай винаги са се обявявали срещу използването на военна сила в международните отношения за запазване на суверенитета на дадена територия", заяви говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг.

Според Пекин кризата в Сирия може да бъде решена само с дипломатически действия.

"Сирийският народ трябва да реши бъдещето на страната. Ние сме готови да работим с всички страни. Важно е да разрешим кризата възможно най-скоро", се допълва в изявлението.

През миналата седмица САЩ обстрелваха с ракети военна база в Сирия. Срещу действието вече се обявиха Русия и Иран. От Вашингтон обаче има информации, че са възможни още удари.

Китай отново призова за избягване на ескалиране на напрежението. Въздушните удари станаха точно по време на среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и китайския лидер Си Цзинпин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУК

    84 16 Отговор
    Няма да има мир докато сащ са там.
    Като харчиш толкова пари за въоръжаване, какво да правиш? Войни разбира се.
    Те заедно с техните еврейски началници са единствения Агресор и режисьор на световни постановки и всички останали страни само им играят по свирката без да могат нищо да направят!
    Много дълго още ще е така. Освен ако не дойде намеса "отгоре"!
  • 2 БУК

    3 11 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=JC5LlHeUjZ4&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=CKYfxVJp4q4
  • 3 Гост

    35 2 Отговор
    От значение е кой точно пръст са размахали!
  • 4 Бай ви Курти

    55 10 Отговор
    Русия, Иран, Китай....а сега да ги видя краварите колко са отворени - разбирам, че се ръководят от неписаното правило:"Воювай навън, за да не воюваш вътре", щото с тия трилиони дългове хич не е лесно, но на кого му пука....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 onq s konq

    8 35 Отговор
    Това китайско пожелание за въздържане от въоръжена намеса в Сирия се отнася за всички,но отдавна никой не му обръща внимание-особено Русия и Турция.И за какво "размахване на пръстие" става дума,след като съвсем наскоро лидерите на САЩ и Китай говориха в дружеска атмосфера,най вече обсъждайки финансови рамки за съвместна търговия-жизнено важни за Китай!

    Коментиран от #11

  • 7 Приятел

    10 24 Отговор
    Я кви кетайци,какви 5 лева в сирия.? Кво търсят кетайците в арабия? Ужас нема отърване от теея.
  • 8 Ловеца на поршета

    21 5 Отговор
    Мерака на Китай е във всяка държава по света да си отворят по едно Илиянци.

    Коментиран от #20

  • 9 Евлампи

    11 21 Отговор
    Какво прави Китай в Тибет? Окупация. Кой нападна Виетнам? Китай. Кой създаде още един Судан заради петрола? Китай. Аре у лево.
  • 10 Лукашенко

    24 3 Отговор
    Какъв пръст е размахал , изпраща 150 хил. армия на границата със С. Корея.Си Дзинпин току що беше в САЩ и са се споразумели нещо по въпроса за Северна Корея. Какво точно -ще разберем скоро
  • 11 арабски селяндур

    28 7 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ако още не си разбрал Китай е най-големият съюзник на Русия, така че колкото и дружески(лицемерно)да са си говорили във Вашингтон нищо не променя факта че китайците ще подкрепят Путин при една война със САЩ. И след като видят сметката(в буквален и преносен смисъл)на "изключителната" нация пак ще си продават стоките там, само че на по-високи цени и без право на отказ от щатите(колкото са останали)

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Петър Папазов

    24 3 Отговор
    Цинизъм е да извършиш военна агресия когато се срещаш с лидер на друга велика държава.В примитивния мозък това може да изглежда като голяма хитрост -един вид гостът става съмишленик. Само че става дума за Китай а това не е бананена република както му се иска на американеца.
    Тръмп е луд и опасен!!
  • 13 Бай Иван

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "арабски селяндур":

    и тогава цените на стоките няма да са в долари,а в рубли.
  • 14 Azazel

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "арабски селяндур":

    Нещо ти май не си разбрал, ама САЩ, а не Русия, е най-големия вносител на китайски стоки и най-големия инвеститор в Китай. Китай, от своя страна, пък е сред най-големите инвеститори в американски дългови книжа. Така, че лидерите на Китай може и да показват мускули пред китайския народ, но знаят, че цялата им икономика се крепи на САЩ и на добрите взаимоотношения с тях, а за Русия, да не говорим за Сирия, пет пари не дават...

    Коментиран от #15, #16

  • 15 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Azazel":

    О.К. Прав си!
    ... но колко още години мислиш ще е така? Според мен не повече от 10, 15, максимум 20 с това развитие на Китай... тогава 3 млрд. Китай надали ще има нуждата от 500 млн. наркоманизиран пазар на САЩ. А по отношение на инвестициите...че те парите са са на Китай бе пич, не са на САЩ ... хахахаха ... и още нещо:
    колкото и който да налива пари в Китай нали знаеш, че минимум 51% от собствеността е на Китай или китайски съсобственик. 100% чужда инвестицията там няма бате. Въпрос на време е всичко да стане на 100% китайско.
  • 16 кроко

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Azazel":

    Много мислиш, ама полза от мисълта ти никаква. Първо, Китай казва че ще застане на страната на Русия, ако САЩ продължават с дерибействането. Така както Германия им каза на САЩ да се оправят сами.

    Второ на Китай му е ясно че никога няма да си взме парите от САЩ, те просто искат да продължават да изнасят за САЩ. И нямат намерение да водят война в САЩ срещу САЩ, а да подкрепят Русия на място, в Сирия, ако е нужно и на други места по света ще се опрат на САЩ. По този начин САЩ си остава непоктнати като пазар и ще продължат да си изнасят за тях. А САЩ нямат избор, щото всичките производства са изнесени и без това в Китай. Същото се отнася и за ЕС. Ся почна ли да загряваш?
  • 17 сделано в Китай

    3 11 Отговор
    Китай са най-големия фен на САЩ.Много скоро Китай ще вземе Сибир от Русия и ще иска подкрепа от САЩ .Икономиката на Китай е в пъти по-мощна от тази на Русия.Технологично не отстъпват ,а даже превъзхождат Русия.Армията е най-многобройната в света,а Русия със своите 130-140 млн. нискообразовано и алкохолизирано население ,не е пречка пред Китай.Така че врагът на Русия е Китай,защото милиардите китайци вече са много на тясно зад великата китайска стена.В цялата азиатска част на Русия няма и 30 млн. население.Никой няма да ги остави още дълго да се ширят и те си го знаят.

    Коментиран от #19

  • 18 видрата

    0 0 Отговор
    този път янките ще цункат бибата
  • 19 крайно време е

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "сделано в Китай":

    прав си, че в определен момент на китайците ще им стане тясно и ще поискат част от руската територия, но това няма да стане сега, нито в близките години. За момента Китай е най-сигурния съюзник на Русия и ако стане патакламата съвсем открито ще се включат на тяхна страна против САЩ. А тъй като щатите им дължат много пари и няма как да им ги платят нищо чудно китайците да си вземат няколко щата като компенсация(след като заедно с Русия разгромят САЩ), руснаците могат и те да си вземат няколко щата за компенсация, да си направят военни бази там и да населят с руски граждани завладяните територии. Тъй че нищо чудно и така да стане, а САЩ просто няма да я има вече като единна държава, ще останат отделни щати и толкоз, без общо управление и армия.
  • 20 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ловеца на поршета":

    А защо ходиш да пазаруваш от там ? Лесно е да се говори но не и да се мисли !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания