Last news in Fakti

12 Април, 2017 09:09 3 396 16

Пентагонът: Няма съмнение кой пусна зарина над Идлиб

  • пентагонът-
  • сирия-
  • джеймс матис-
  • башар асад-
  • химическа атака

Режимът на сирийския президент Башар Асад е отговорен за химическата атака, заяви Джеймс Матис

Пентагонът: Няма съмнение кой пусна зарина над Идлиб - 1
Снимки: БТА/АР

Няма съмнение, че режимът на сирийския президент Башар Асад е отговорен за химическата атака от 4 април. Това заяви американският министър на отбраната Джеймс Матис, цитиран от световните агенции.

"Няма съмнение, че сирийският режим е отговорен за решението да се предприеме тази атака и за самата атака", каза Матис на пресконференция заедно с генерал Джон Вотел, командващ американските сили в Близкия изток, предаде "Ройтерс". Той каза, че се базира на преглед на разузнавателни данни.

"Един премерен военен отговор бе най-доброто, което можеше да се направи с цел разубеждаване на режима да предприеме друга атака от този род", каза Матис относно американския наказателен ракетен удар по база на сирийските военновъздушни сили, извършен след химическата атака.

Пентагонът: Няма съмнение кой пусна зарина над Идлиб

"Това военно действие показва, че САЩ няма да стоят, без нищо да правят, когато Асад пренебрегва международното право и използва химически оръжия, които твърди, че е унищожил", допълни Матис.
Той обаче уточни, че стратегията на САЩ в Сирия си остава същата - победа над джихадистката група "Ислямска държава". Това остава приоритет за САЩ.

Матис заяви още, че напрежението между САЩ и Русия няма да излезе от контрол след американския ракетен удар по сирийската база.

Пентагонът: Няма съмнение кой пусна зарина над Идлиб

Пентагонът: Няма съмнение кой пусна зарина над Идлиб

Същевременно Белият дом предаде на репортери доклад за химическата атака в Сирия, предаде Ройтерс. В него се казва, че американското разузнаване е посочило, че химическият агент е бил "хвърлен" от сирийски самолет Су-22, излетял от базата Шайрат. Самолетът е бил в близост до сирийския град Хан Шейхум около 20 минути ред началото на атаката и е напуснал зоната малко след нея.

Според неназован представител на Белия дом Асад използвал атаката като част от операция за забавяне на напредъка на бунтовниците. Този представител каза също така, че в американската разузнавателна общност няма единодушие по въпроса дали руснаците са знаели за планираната атака предварително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоол

    38 3 Отговор
    Тези двамата скоро не са любени от гей приятелите си
  • 2 да го кажем направо

    60 3 Отговор
    Къде са доказателствата????.........Защото и Садам уж имаше хим.оръжие-даже САЩ го размахваха в ООН-с което нагло и открито излъгаха цял свят....Та защо трябва сега да ви повярваме???????--няма логика....
  • 3 Гого

    53 3 Отговор
    Американците са същите артисти като Ердоган царе на театъра.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 8888

    41 2 Отговор
    Къде са обривите и раните по кожата, пяната по устата и с извинение неконтролируемото изпускане от всички отверстия. Засегнатите умират в ужасни пози и гримаси.
    Безподобна наглост, ООН мълчи, а европейските "политици" угодливо се съгласяват с господарите предтъпници.
  • 6 семи проф

    35 2 Отговор
    Нямаше съмнение и за садам хюсеин..и какво излезе.Не ви е за пръв път да лъжете световната общественост
  • 7 no name no face no number

    23 2 Отговор
    Абе НАТО вие приказката за лъжливото овчарче знйете ли я. Време е да я научите, че някой ден не днес разбира се, може да кажете и истината, но никой няма да ви повярва.
  • 8 киро

    32 2 Отговор
    Кой говори за международно право и кой бомбардира законни правителства в Сирия , кой бомбардира мирното население на Сърбия , кой създава Антракс и други опасни щамове и ги разпространява по света , кой създаде ИДИЛ , кой бомбардира населението на Виетнам , кой употреби АТОМНА БОМБА срешу мирното население - 2 ПЪТИ ................ Това е ТЕРОРИСТ N 1 ------- USA !
  • 9 кроко

    17 3 Отговор
    Няма страшно, освен лъжи циркаджийски номера за да прикрият пезпомощността и некадърността си, друго няма опасност да направят САЩ. За да свалят Асад трябва да направят сухопътна операция, а такава не е ясно дали могат да си позволят и се съмнявам че дори английските педита ще ги подкрепят. Така че докато не чуете че ще правят десант, значи нищо.няма да правят. Дори няма да има ракетни удари, защото ако направят такива и отслабят позициите на Асад, ще последват нови атаки от страна на ИДИЛ. А САЩ много добре знаят че всички са един дол джихадисти и това ще причини нови бежаснки напливи, смърт в неисвестни мащаби, разрушения и т.н.
    Не че им пука за вероятните последствия върху Сирия, ами единственото което ги спира е, че няма да има как да прехвърлят вината върху Асад и Русия.
  • 10 Огън и жупел

    2 33 Отговор
    А БАШАРЧО СЕ КЪЛНЕ ,ЧЕ ХУМАНЕН ДИКТАТОР, АМА ФАКТИТЕ СА ФАКТИ, ДЕМЕК ПО ЛОШ ОТ ГИТЛЕР. ПУСНЕТЕ МУ ОЩЕ ЛЕТЯЩИ КАРАКОНДЖУЛИ, И ТОЙ ЩЕ ПОЛУДЕЕ.
  • 11 зелено човече

    21 0 Отговор
    Янките лъжат яко.Няма го Камеран.
  • 12 НАСКО

    15 0 Отговор
    ГНУСНИ ПАЧИ. АЛЧНИ КРОКОЗАБЪЛИ, ПАТОКА ДОНАЛД И КОМПАНИЯ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГОГО

    12 1 Отговор
    ДРЪН, ДРЪН... НЯМА КАК ДА СЕ ОЧАКВА ДА КАЖАТ , "ЗА ДВЕСТА ГОДИНИ СЪСИПАХМЕ СВЕТА. НЯМА ВЕЧЕ!"
  • 15 Бай хой

    6 2 Отговор
    Все пак има нещо вярно. И то е че причината е самия асад. Нали заради неговото дискредитиране е целият този зловещ спектакъл спретнат от крава бойс. Уроди с уродлива политика. Иначе всички останали забогатяват престъпно само говедарите с предприемачество и акъл.
  • 16 незнайко

    0 0 Отговор
    На последната снимка защо детето е голо ? Може би, за повече достоверност ? Как не се намериха хора, които да дадат интервю какво е станало, а само ни втълпяват ! САЩ губят позиция и използват вече известни похвоти. ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ. Хората започнаха да прозряват истината.