Last news in Fakti

12 Април, 2017 10:55 1 829 9

Тилъръсън: Идва краят на Асад

  • рекс тилърсън-
  • башар асад-
  • сирия

Той говори преди визитата си в Москва

Тилъръсън: Идва краят на Асад - 1
Снимка: БТА/AP

"Режимът на Башар Асад е пред своя край." Това заяви държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от "Бостън Хералд".

Той говори пред журналисти преди посещението си в Русия. Очаква се основна тема на разговорите там да е развитието на ситуацията в Сирия.

"Руските власти се обвързаха с ненадежден партньор като Башар Асад. Управлението на семейство Асад идва към своя край", заяви Тилъръсън.

През миналата седмица военните сили на САЩ нанесоха ракетни удари на военна база в Сирия. Те бяха отговор на предполагаема атака с химическо оръжие от страна на сирийския режим срещу местни. Русия заклейми действията на САЩ.

"Напълно ясно е кой е наредили подготвил тази химическа атака. Няма спор по въпроса", заяви министъра на отбраната на САЩ Джеймс Матис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    13 5 Отговор
    Чакай малко-още не си питал Властелина от Кремъл...Нали сега отиваш там-после ще пееш друга песен...Иначе Асад е виждал много такива самодоволни муцуни като теб-и те отидоха в небитието на историята-а Асад още стои на мястото си...
  • 2 бате Владо

    9 4 Отговор
    А какво ли ще говори след посещението в Русия.......
  • 3 Урко

    3 9 Отговор
    Хай ди действайте , разрешавам ви да го изхрълите този измет .
  • 4 Гост

    6 4 Отговор
    Питай те го след визитата му на какво мнение е?
  • 5 Хем щели да притискат

    6 1 Отговор
    чтез Оон-то Асад да се съгласи да бъде разследвано обгазяването, хем са сигурни, че е работа на Асад.
  • 6 гость

    2 3 Отговор
    Той какво ще говори ,след визитата си е ясно ,ми вие какво ще пишете.Ама какво ли се чудя, какво правят фурнаджийските лопати, въртят ги фурнаджиите и така и иначе.
  • 7 Джони Кеш

    4 0 Отговор
    Чичо Путин треа да ни плати за поне 29 от изстреляните Томахавки или да ни продаде Асад.
  • 8 1234

    0 0 Отговор
    Не мога да ги разбера американците,хем ,,знаят"хем ,,предполагат"???КАК?? Ако знаеш,значи знаеш сигурен си,НО ако ПРЕДПОЛАГАШ значи не знаеш ,мислиш си че може би е той,но не си сигурен може да е друг,тогава ако стреляш по него то тогава ТИ си убиец,убиваш някого за когото не си сигурен,че е извършил нещо за което ТИ го наказваш .Кой ти дава правото да наказваш някого като не си сигурен,че той е виновен.ЕТО ЗА ТОВА ГОСПОД ЩЕ НАКАЖЕ ТИЯ КОИТО СЕ ИМАТ ЗА ГОСПОДАРИ НА СВЕТА БЕЗ НИКОЙ ДА ГИ Е УПЪЛНОМОЩАВАЛ ЗА ТОВА.
  • 9 незнайко

    0 0 Отговор
    Бог високо, цар далеко това е мотото на САЩ ! Прави своеволия далеко от страната си. ЦЯЛ СВЯТ Е ВЪВ ВОЙНА, благодарение на тяхната "демокрация".