Last news in Fakti

17 Април, 2017 12:50 4 114 11

Настъпи времето за тежки разговори между Русия и САЩ

  • хърбърт макмастър-
  • русия-
  • сащ-
  • разговори-
  • съветник-
  • тръмп-
  • сирия-
  • асад

Двете страни трябва да обсъдят ситуацията в Сирия, заяви съветникът на Тръмп

Настъпи времето за тежки разговори между Русия и САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Съветник на Доналд Тръмп по въпросите за националната сигурност заяви, че е дошло времето за тежки разговори между САЩ и Русия.

В интервю за „Ей Би Си нюз“ Хърбърт Макмастър заяви, че е необходимо двете страни да седнат на масата и да обсъдят бъдещето на Башар Асад.

„Трябва да бъде повдигнат въпроса за подкрепата на Русия към този ужасен режим, както и подривните дейности на Кремъл в Европа“, заяви съветникът на американския президент.

По-рано през този месец американските въоръжени сили нанесоха ракетен удар по сирийска военна база. Атака бе в отговор на информацията, че режимът е използвал химическо оръжие срещу местното население.

По думите на Макмастър режимът на Асад не само не е сложил край на гражданската война в страната, но е допринесъл за нейното удължаване и разпростиране в съседство.

„Дошло е времето за провеждане на тежки дискусии между нас и руснаците“, заяви Макмастър, който по време на войната в Персийския залив е бил капитан към втори кавалерийски полк.

Отношенията между Вашингтон и Москва са в най-ниската си точка от края на Студената война насам. Преди дни руският президент Владимир Путин заяви, че доверието между двете страни е намаляло след встъпването в длъжност на Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    20 1 Отговор
    Канят ме мамоооо, на тежка сватба, на тежка сватба, тежуи разговори да водя.
  • 2 Нов Гост

    12 4 Отговор
    Никой никъде не кани това е интервю ,четете целия текст.
  • 3 гостът

    31 7 Отговор
    След тези думи на поредния кух американец няма смисъл от преговори.
  • 4 КУЧЕТО

    5 26 Отговор
    В КГБ не са учили политика , и кво праим ся? Освен да ползват , пардон , да разглобят бг . чадъра и да учат политика, диалог......
  • 5 Най новия гост

    2 0 Отговор
    ...
  • 6 Както винаги САЩ искат да са последни

    21 3 Отговор
    На ГОЛОТО МЪЖКО ХОРО ! АС / ДС имат песе популярна " Хай уей то хел" ! Там няма СТОП знаци там няма и лимит на скоростта! Кой и как може да решава кой да бъде президент на друга държава освен народа на тази държава? Стана традиция да се обезглавяват държавни глави уж за ДОБРО а то става на ЗЛО! Таип на косъм отърва кожата, а за ДОБРОТО в ИРАК, Либия, Афганистан, Украина и сега в Сирия няма да говорим! Да не дава Господ САЩ да ти управа живота!
  • 7 Георги III спелеолог

    14 2 Отговор
    Американците (не американския народ) ще привикват руснаците и ще им държат сметка за техните работи, това е отношение на началник към подчинен... също и Хитлер опита, а преди това и Наполеон, всички знаем историята. Братушките са корави, защото са славяни и православни като нас!
  • 8 Терцел

    3 2 Отговор
    Абе стига сте говорили, гърмете се.
  • 9 Петър Папазов

    11 3 Отговор
    Смешно е САЩ да очаква Русия да им клекне в краката като Европа или Япония напр. След предателството на Горби и пиянското безхаберие на Елцин те си въобразиха че щом със СССР е свършено значи и Русия е загинала. Да ама Не!
    САЩ ще трябва да доказват, за кой ли път, къде са химическите оръжия на Асад! Защо т.нар.умерена опозиция е по-различна от ИД а се сражават заедно, защо трябва да има сирийски Кюрдистан, защо и все още подкрепят Талибанските и още много други въпроси. Русия ще е по-силна на такива разговори.
    Затова само дрънкат но ги е страх да седнат на масата. Още повече че Тръмп е непредсказуем. Утре ще му звънне "Иванка" и ракетите ще полетят.
  • 10 Тодор

    1 1 Отговор
    До колкото разбрах,Щатите нямат намерение да преговарят,а да диктуват,за да стане така,както те искат.Е,тук тяхната работа няма как да стане!
  • 11 гост 2

    0 2 Отговор
    Нека да се проведат преговорите- крайно време е тръмп да стисне за яката разбеснелият се войнолюбив путлер, който заплашва с ядрен холокост и Източна Европа, ако не му играем по свирката. Само се питам- що за българи са тези, които отлично знаят, че русия, а не сащ, е насочила от Крим ракети СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ/ ВАРНА , и въпреки това, че употребата на тези ракети срещу България означава унищожение на техните собствени български домове, семейство, роднини и държава, пак продължават да ближат близалката , наречена “защита на руските държавни интереси в Европа“. За мен тези хора НЕ СА българи, а изменници на България, които трябва да бъдат съдени в България, да им се отнеме бг. гражданство, да им се сложи черен печат за влизане на територията ни за максимален срок, който после да се удължава след изтичането му и да бъдат екстрадирани в русия- след като чак толкова я обичат, нека да живеят в нея- нямат място в България!