Last news in Fakti

17 Април, 2017 19:41 2 660 5

Агенция не позна резултатите в Турция. Спря да съществува

  • социолог-
  • турция-
  • агенция-
  • референдум-
  • резултати-
  • ердоган

Социолозите предвиждали гласовете "не" да победят на референдума

Агенция не позна резултатите в Турция. Спря да съществува - 1
Снимка: БТА/ AP

Турска социологическа агенция не позна резултатите от проведения референдум в страната. Спря да съществува на следващия ден.

Шефът на Евразийския център за изследване на нагласите (AKAM) Кемал Йозкираз заяви, че компанията спира съществуването си, предаде „Хюриет дейли нюз“.

„Ние от центъра обявихме преди провеждането на референдума, че ако не познаем резултата от него, няма да продължаваме повече“, заявиха от социологическата агенция.

Преди референдума в неделя от нея бяха дали прогноза, че отговорът „не“ ще събере 53% от гласовете на турските граждани. В неделя обаче малко над 51% гласуваха с „да“ на предложените конституционни промени, които ще направят Турция президентска република.

„Ако избирателната комисия потвърди тези резултати, то ще затворя компанията. Ще се откажа от кариерата си и компанията, която основах със собствени усилия. Отговорността е моя“, заяви Кемал Йозкираз.

Той добави, че ще изплати заплатите на служителите, участвали в допитванията в седмиците преди решителния вот. Йозкираз добави, че се съмнява в достоверността на обявените резултати. „Сигурен съм, че те са опетнени“, заяви турският социолог, който ще си търси нова работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 7 Отговор
    Глупавия агенционер го домързяла да направи и дъщерна фирма на агенцията си С ОБРАТНО ПРЕДВИЖДАНЕ НА СЪБИТИЯТА,та да играе на сигурно,че която от двете "не познае"-закрива се и той пак си е на пазара...И сега плаче!
  • 2 55667

    21 0 Отговор
    Може и да са познали, няма как Ердо да не е фалшифицирал част от процентите

    Коментиран от #4

  • 3 Диди

    13 3 Отговор
    Вчера казаха,че заможните турци са си изнесли парите в чужбина.Опозицията в Турция ще обжалва за анулиране на референдума.
  • 4 азс

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "55667":

    Нали си чувал поговорката: Не е важно кой гласува, а кой брои резултатите! Доста се говори от опозицията, че вота е освен другото и манипулиран като краен резултат.
  • 5 незнайко

    0 0 Отговор
    Прав е, избора е манипулиран. Такава малка разлика, не може да е желанието на народа. Така "султан" не се става.
Новини по държави: