Last news in Fakti

18 Април, 2017 09:06 1 592 2

Ердоган спечели референдума, но се отдалечи от ЕС

  • турция-
  • референдум-
  • ес-
  • австрия-
  • себастиан курц-
  • ердоган

Турция затвори вратата към Европейския съюз

Ердоган спечели референдума, но се отдалечи от ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция изгуби шанса си за влизане в Европейския съюз след референдума за конституционни промени. Това заяви пред вестник „Билд“ австрийският външен министър Себастиан Курц.

Той е един от европейските хардлайнери, които категорично са против влизането на страната в общността. По думите му след победата на Ердоган в допитването Анкара вече няма никакъв шанс да се присъедини към блока.

Себастиан Курц заяви, че референдумът – който ще направи страната президентска република през 2019 г. - е отчуждил Турция от върховенството на закона и демокрацията.

В профила си в Туитър австрийският дипломат написа, че е нужно най-накрая между Анкара и Брюксел да има откровени отношения и диалог.

Изглежда подобни настроения има и в самата Турция. Ердоган на няколко пъти заяви, че според него Европейският съюз е християнски съюз, в който Турция никога няма да бъде допусната.

Анкара призова европейските лидери да бъдат откровени и добави, че от отдалечаването на страната от общността ще пострада повече ЕС, а не Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 t34

    1 2 Отговор
    EVROPA ZAGUBI TURCIYA ZA SIJALENIYE
  • 2 ААА

    0 0 Отговор
    http://clubz.bg/52894-eto_kakvo_tochno_se_promenq_v_konstituciqta_na_turciq_spisyk
Новини по държави: