Last news in Fakti

18 Април, 2017 16:37 2 159 3

В Турция арестуваха италиански журналист. Ни вест, ни кост

  • италия-
  • журналист-
  • турция-
  • арест-
  • габриеле дел гранде-
  • семейство-
  • информация

Близките на италианеца са притеснени

В Турция арестуваха италиански журналист. Ни вест, ни кост - 1
Снимка: БТА/ AP

Няма никакви новини от италианския журналист и активист, арестуван в Турция в началото на миналата седмица. За това сигнализираха неговите близки, цитирани от агенция АНСА.

34-годишният Габриеле Дел Гранде, роден в град Лука, е бил задържан от турските сили за сигурност в провинция Хатай, близо до границата със Сирия.

„Незнанието какво се случва с нашия син ни прави неспокойни“, заявиха родителите на журналиста. Дел Гранде за последно е изпратил SMS на жена си, че е арестуван.

Оттогава – ни вест, ни кост. Близките му заявиха, че най-важното за тях е той да се върне жив и здрав. В Италия го чакат две малки деца.

Турските власти са уверили близките на арестанта, че е добре, но те продължават да се притесняват за него. Нямат никакъв контакт с Дел Гранде.

Задържаният е журналист и активист за човешките права. През последните месеци фокусът му е бил насочен към бежанската криза – най-голямата в Европа от края на Втората световна война.

През месец февруари тази година в Турция беше арестуван германски журналист, кореспондент на „Ди Велт“. След опита за военен преврат Анкара беше остро разкритикувана заради арестите на представители на четвъртата власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комшулук

    7 2 Отговор
    В момента си признава на чист турски език за всичките си престъпления срещу турския народ, питайте Ердоганя. И ако ви се струва смешно помислете си че след известно време може и ние в БГ тъй да си "признаваме".
  • 2 Бат Саше

    5 1 Отговор
    От много защитаване на човешките права, до там се стига. Да би мирно стояло, не би чудо видяло! Човешките права са за човеците.
  • 3 Вече е

    0 1 Отговор
    Убит
Новини по държави: