Last news in Fakti

24 Април, 2017 07:59 1 392 7

Макрон: Да се изправим срещу национализма

  • еманюел макрон-
  • избори-
  • франция

В ЕС доволни от неговата победа на изборите във Франция

Макрон: Да се изправим срещу национализма - 1
Снимка: БТА/AP

"Искам да съм президент на всички във Франция." Това заяви Еманюел Макрон след победата си в първия тур на президентските избори във Франция, съобщи Би Би Си.

При преброяване на всички гласове, Макрон спечели с 23.9% от вота. Той ще отиде на балотаж с лидера на националистите Марин льо Пен. Тя получи 21.4%. Анализатори очакват категорична победа на Макрон на балотажа.

"Искам да съм президент на патриотите пред заплахата от националистите. Отваряме нова страница в политическата история на страната. Чакам победа след две седмици", заяви Макрон.

"Независимо от произхода или пристрастията на избирателите, аз ги приканвам да се присъединят към нас, за да се съсредоточим върху това, което е наистина от значения за страната ни", заяви Льо Пен.

От ЕС обявиха задоволство от резултата на изборите.

"Това е надежда за бъдещето", обяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могрини.

Макрон получи поздравления и от председателя на ЕК Жан - Клод Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    10 3 Отговор
    Типичен европе*ал, така де... европеец.
  • 2 случаен

    9 1 Отговор
    Абсолютно вярно е, че французите са националисти. Когато посетиш Париж, или друго място във Франция, национализмът просто е навсякъде. И явно е подсилен от пребиваването на много емигранти от Африка и Азия, които отдавна са станали френски граждани, но това не им пречи да не работят, да защитават някакви свои права, да протестират и да искат все повече и повече социални помощи. Обикновеният французин ги презира, страхува се от тях, защото са непредвидими, а напоследък станаха прекалено много и прекалено опасни. Но принципът си е принцип, макар че звучи доста популистки. Национализмът е навсякъде във Франция, как ще го изкоренят, май поне на този етап няма как да стане с толкова много жертви от атентати!
  • 3 Дедо Грую

    8 2 Отговор
    Тоя Макарон да си не среже клона на който е седнал. Още не победил и квичи за еврогейските цености. Па може и да то назначат, не дай Боже.
  • 4 стоян георгиев

    1 9 Отговор
    след като нашенските комунисти се надяваха във франция да победи без апелационно фашист ,сега пред възможността да е макрон почнаха с обиите.бил пе.ал???!!!бил такъв онакъв???!!!вие кви сте бе смешковци със 100 евро пенсии ,насрани в мръсните си коптори и озлобени от чуждия просперитет ?????у нас трябват такива политици за да станем нормална страна и да изчежнете вие,жалкото е че все още тва няма как да се случи и страда страната ни,а младите масово се изселват на запад,а не на изток с юначните ваши идоли.смешници!
  • 5 гостуващ

    3 0 Отговор
    Чедо плоскочело, ти в момента си най-озлобеното същество тук, дето плещи с пяна на устата за липсата на емиграция към изток. Естествено, че няма да има, защото и там е капитализъм. Не правиш разлика между политици и политическа система. А иначе, строго погледнато и на там има опити за емиграция от нещастни неориентирани същества като тия дето са налазили европа в момента, но там срещат някакви административни пречки.
    И не се занимавай с чуждия “просперитет“, че не ти достигат мозъчни гънки. Трябва да залегнеш още малко над таблицата за умножение докато ти се посбръчка достатъчно мозъка. Тогава може и да схванеш, че ако колониалните страни можеха да постигнат истински просперитет нямаше да се занимават с такава античовешка дейност каквато е колониализма.
  • 6 гостуващ

    3 0 Отговор
    Само много ограничени същества могат все още (21-ви век сме вече) да си въобразяват, че системата на икономическия канибализъм може да създаде устойчив просперитет. Твоя “просперитет"е колос на глинени крака. Историята го доказва.
  • 7 filo

    2 0 Отговор
    Тоя п....л ли ще управлява Франция, ужас. Колко смешно изглежда до майка му, пардон жена му, тоя палячо.
Новини по държави: