Last news in Fakti

25 Април, 2017 16:00 17 036 31

Северна Корея извади оръдията (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • артилерия

Пхенян проведе мащабни артилерийски стрелби

Северна Корея извади оръдията (ВИДЕО) - 1
Снимка: Wikipedia

Северна Корея извърши мащабни артилерийски учения със стрелби по случай 85-годишнината на армията. По същото време в Токио представители на САЩ, Южна Корея и Япония се договориха за тясно сътрудничество за мерки срещу заплахите от Пхенян, предадоха световните агенции.

Според правителствен източник в Сеул севернокорейците са извършили стрелбите в района на крайбрежния град Вонсан. В тях са били задействани между 300 и 400 единици далекобойни оръдия.

Експерти смятат, че Пхенян се е отказал от плановете да извърши през някой от следващите дни нов ядрен опит или ракетен тест, за да не провокира САЩ и Южна Корея, съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап.

Северна Корея извади оръдията (ВИДЕО)
Снимка: БТА/АР

На 9 април Тихоокеанското командване на САЩ потвърди, че самолетоносачът "Карл Винсън", съпроводен от два разрушителя със системата "Иджис", и един миноносец, са се насочили към Корейския полуостров.

Северна Корея извади оръдията (ВИДЕО)
Снимка: БТА/АР

Очаква се флотилията да навлезе в Японско море в началото на идната седмица, припомни ТАСС. По-рано днес стана ясно, че американската ядрена подводница "Мичиган", въоръжена с управляеми ракети, е пристигнала в южнокорейското пристанище Пусан на посещение, обявено като рутинно с цел отдих за екипажа и зареждане с провизии.

Снощи Шон Спайсър, говорител на президента Доналд Тръмп, съобщи, че към всички членове на Сената е отправена покана да дойдат в Белия дом, за да бъдат информирани за положението на Корейския полуостров. Сенаторите ще изслушат държавния секретар Рекс Тилърсън, министъра на отбраната Джеймс Матис, директора на Националното разузнаване Дан Коутс и генерал Джоузеф Дънфорд, председател на Съвета на началник-щабовете, съобщи "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    57 39 Отговор
    Тия да не ползват наръчници за модернизация на армията от 1960-та? Каква артилерия, какви 5 лв ги гонят, дори няма да разберат от къде са долетели ракетите върху артилерията им. Горките хора дето живеят под тиранията на тоя болен келеш. До скоро имаха "боен" Ан-2...

    Коментиран от #20

  • 2 Хараламбиев

    45 26 Отговор
    Абе гледаш ги артилерия от 60та година ама са си скрита лимонка не се знае Путин с какво ги е заредил.Той за това се пери корееца ,защото има солиден гръб.
  • 3 Дидо

    41 10 Отговор
    Машини са тези севернокорейци! Как седят по камионите, докато изстрелват ракетите!
  • 4 onq bez konq

    55 29 Отговор
    ПО ДОБРЕ СА ОТ НАС
  • 5 Темида

    37 3 Отговор
    Ама не мога да му го отрека на дръпнатия, че знае как да направи добро парти. САЩ даже на 4ти юли не правят така............

    Иначе Ограничения а у...ама Се вози на S-class лимозинка.....
  • 6 гост

    34 2 Отговор
    Гледам по-равните другари с Pullman-и ги возят.
  • 7 Ловеца на поршета

    20 29 Отговор
    Кво се хвалят гладните с тези стрелби! Всяка година на Зенитноракетния полигон в Шабла има същите стрелби!
  • 8 onq s konq

    17 31 Отговор
    Това че няма да проведат опита си,а ще го отложат за по-късно като си отидат янките изобщо не съответства на идеята.Може и да си мислят че ще им се размине американския военен "масраф",но ...само си мислят!Тепърва Америка ще поиска ПЪЛЕН ДОСТЪП ДО ЯДРЕНИТЕ ПОЛИГОНИ И РАКЕТНИ ПЛОЩАДКИ на С.Корея и след като най-вероятно ще й бъде отказано,ще се пристъпи към елиминирането им чрез сила.Верно че може и да е луд Корееца,но да прави на луд Чичо Сам...?!
  • 9 Геро

    25 10 Отговор
    И за какво им беше цялата тази заря?
    В прекия и в преносния смисъл - избиха рибата...
    Кефи ме да гледам рояк дърти генерали как пърхат около Главния и си водят записки в тефтерчета.
  • 10 Скорпион29

    28 16 Отговор
    Много яко е било бих го гледал с най голямо удоволствие на живо истински ПАТРИОТИ.
  • 11 Кики

    14 11 Отговор
    Коментара беше добър. Демонстрацията на ниво. Мисля, че видях задоволство в лицето на Ким.
  • 12 кроко

    12 17 Отговор
    Ще пуцат по подводницата със 154 ракети томахоук, които дори за едно летище не стигат! Важното е краварчетата да радват!
  • 13 Тръмп

    30 2 Отговор
    На тоя плаж какъв Слънчев Бряг ще вдигне Ветко Арабаджиев, с яка корейска чалга и директен внос на водка от Владивосток!
  • 14 Българин

    12 8 Отговор
    И тези са болни мозъци.Разликата от другите камикадзета по целия свят е ,че тия го правят от страх(имам предвид обикновенният войник,човек,и т.н.)Мен са ме учили,че историята се помни за да се отбягват грешките в бъдеще.Да но не стане нещо сериозно но нещата на там отиват.
  • 15 Механика

    18 14 Отговор
    Да не се чуди Тръмп къде му е изчезнал самолетоносача после .............Ха ха хааа !
  • 16 Патето Яки

    6 6 Отговор
    Тези дългите самоходни оръдия са като цар пушка.
  • 17 Ганю

    6 7 Отговор
    Погледнато реално, са на сушата и имат резерв, ония в морето нямат. Могат да изстрелят и 100000 снаряда. 200/300 ще ги прихванат, ами другите???
  • 18 ghost

    8 12 Отговор
    Колко лесно беше едно оръдие да се завърти няколко градуса в ляво и да целне тоя сбиротък от олигофрени с бинокли в оная кабинка, ама нейсе..
  • 19 Путинонефил.......

    10 7 Отговор
    Я колко много почитатели на бензиновата колонка взимат на сериозно корейския дебелак. Но това е характерно за умственото им ниво.
  • 20 Public Owner

    16 9 Отговор

    До коментар #1 от "Лупи":

    Очевидно нямаш големи познания по военното дело и по-специално артилерията и ракетните технологии. Също като говориш за ракети, не знаеш, че Северна Корея има от най-големите ракетни арсенали в света, даже по много показатели най-големия ракетен арсенал. Говориш за тирания и болни хора, но ти живееш в България по значитело по-голяма тирания. Не съм привърженик на комунизма, даже обратното, но определено не си в час, че Северна Корея имат огромни военни възможности и стратегически ракетни войски с атомно оръжие. Дали артилерията е от 1960 година или от 2060 година все тая.. Та май ти живееш в американските филми и илюзията и военната пропаганда в тях колко силна видиш ли била американската армия.. в грешка си и то голяма!


    Много хубав клип, отдавна не бях виждал такива стрелки, здрав артилерийски обстрел и реактивни системи за залпов огън.. и т.н. Наистина ми хареса!

    Коментиран от #27

  • 21 Mercedes-Benz

    7 8 Отговор
    Кимчето на "Обсадата на Берлин" ли се ще си играе? Не сме във времената на ВСВ или Студената война, за да пука с тая артилерия. Да не стане като със Саддам да изкара танкове и артилерия на открито само, за да може Апачитата и Ф-ките да ги отворят като консерви. В днешно време ако нямаш ПВО и авиация си за никъде!

    П.С. Говорителка още малко ще нацапа гащите от напрежение така говори!
  • 22 Vasik Atanasova

    9 3 Отговор
    ИЗБИХА РИБАТА ТЕЗИ
  • 23 ТиквунЯ

    5 5 Отговор
    Жал ми е за САЩ! И това ХИЛЯДОЛЕТИЕ ще им се наложи да пускат АТОМНА БОМБА, защото е ХУМАННО и по-бързо ще се предадат... Направо ми се къса сърцето!
    То Това Живот Ли Е да трепеш живи хора, дето не познаваш
  • 24 стоян георгиев

    10 13 Отговор
    след учението поне месец няма да има гратски транспорт в северна корея.свърши им бензина :).смешковците са толкова гола вода че няма на къде повече ,но тук местните ушанки квичат на умряло сякаш по тях ще стреля тръмп.
  • 25 Геле

    7 5 Отговор
    Малииии , какви пушилеци, абе за тия нема ли екология , квоти за въглеродни емисии, я да им наложат някакви санкции, то - мазало става след тези забавления
  • 26 бАЙ ХОЙ

    6 4 Отговор
    След тая стрелба следва три месеца глад.
  • 27 Реалист

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Public Owner":

    Смени си ника на "отворко". Стратегически атомни войски имат, но стратегически ракети - не. Това е като вица с " не било компютър а компот" - на тези наредените като за изложба установки им трябва точно 2 касетъчни бомби и след това стават само за скраб. Малееее, това русофилските тролове сте мнооого препрани мозъци... Вземи се поинтересувай от новите системи за въоръжение а не коментирай само на база на знания от 1989година. Стершини от запаса - какво да ги правиш :)
  • 28 БКП-верен до безкрай...

    1 3 Отговор
    Да ЖИВЕЕ Ким Чен на Веки Веков,Ким Чен ще ги потопи от всякъде Американските маймуни,ще им покаже от къде идва ДЯВОЛА......
  • 29 PlimP

    0 0 Отговор
    4, ти що не отидеш да живееш там заедно с тия дето са ти нашляпали плюсовете
  • 30 Кирил Младенов

    0 0 Отговор
    Това е на земята и се вижда и от космоса. Кво има под земята не знаят краварите и тва яко ги плаши. А у ирак имаше много дървени танкове на земята.
  • 31 Иво

    0 0 Отговор
    С този измислен конфликт със Северна Корея Тръмп си оправя вътрешно политическите проблеми и многото гафове. Така отвлича вниманието от себе си на враговете си и медиите. А корейците си защитават държавата. По същите причини САЩ унищожиха и близкия изтот - Ирак, Афганистан и Сирия. Всички конфликти ги предизвикват далече от границите си на други континенти, с което си мислят че са недосегаеми. Иначе чрез контролираните от тях по цял свят медии насаждат мнението си, че правят това в името на "демокрацията и мира".
Новини по държави: