Last news in Fakti

29 Април, 2017 21:39 2 282 2

Вучич търси съюз с Ердоган

  • александър вучич-
  • реджеп ердоган-
  • косово-
  • сърбия-
  • косово

Отношенията с Турция са от изключително значение за нас, заяви премиерът и новоизбран президент на Сърбия

Вучич търси съюз с Ердоган - 1
Снимка: БТА/АР

Отношенията с Турция са от изключително значение за нас, заяви премиерът и новоизбран президент на Сърбия Александър Вучич. Той добави, че Сърбия иска да бъде добър партньор на Анкара.

В интервю за сръбската държавна телевизия РТС Вучич каза, че е поканил президента Ердоган да посети Сърбия. "Той е единственият чуждестранен лидер, който не е идвал в Сърбия през последните две-три години, беше в тази част на Сърбия, която не е под наш контрол (Косово). Мисля, че би било важно да имаме възможно най-добри отношения с Турция", подчерта Вучич.

Той добави, че ще разговаря с Ердоган по важните въпроси за Балканите и очаква с него да пристигне и голяма група бизнесмени.

Не се съобщава дата на посещението.

В следващия период Вучич очаква още размяна на важни визити с Русия и по време на встъпването си в длъжност на голям брой представители на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вярващ Путинист

    1 3 Отговор
    Търси си чаламбата горкия....надали ще си я получи
  • 2 Гост

    2 4 Отговор
    Президентът на Сърбия Александър Вучич е един истински политик.Знае,че с турските бизнесмени икономиката на Сърбия ще процъфти.Не е като нашите политици.
Новини по държави: