Last news in Fakti

27 Ноември, 2011 14:04 761 1

"Единна Русия" номинира Путин за президент

  • путин-
  • русия-
  • президент
"Единна Русия" номинира Путин  за президент - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На конгрес партията на властта в Русия номинира Владимир Путин за руски президент. Експертите не се съмняват, че връзката с "националния лидер" ще помогне на "Единна Русия" при изборите на 4 декември, предаде Би Би Си.
 

След речите на Путин, на отиващия си президент Медведев и на още няколко делегати се проведе тайно гласуване. Всички делегати гласуваха "за" кандидатурата на Владимир Путин като президент. Нямаше "против" и въздържали се.

В речта си, многократно прекъсвано от овациите на делегатите, Путин посочи като главни цели на властта установяването на всеобща справедливост и повишаването на жизненото равнище в страната.

Размяната на властта в Кремъл беше ясна още през септември, когато Путин предложи Медведев да оглави листата на "Единна Русия" за парламентарните избори на 4 декември,  а Медведев предложи Владимир Путин да се кандидатира от името на "Единна Русия" на предстоящите президентски избори през март 2012 г.

Издигането на кандидатурата на Владимир Путин за трети президентски мандат противоречи на принципите на демокрацията, макар че изпълнява формалните изисквания на конституцията на Русия, заяви преди дни бившият президент на СССР Михаил Горбачов.

Редица коментатори не одобряват "сделката" между двамата ръководители на Русия и предупреждават, че така се засилват авторитарните тенденции в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    1 0 Отговор
    интересното е че "коментатори" които не одобряват "сделката" са все чуждестранни! руснаците подкрепят Путин