Last news in Fakti

24 Септември, 2011 17:06 1 520 0

Политолог: Президентският пост в Русия се предава чрез частна сделка

  • президент-
  • путин-
  • медведев
Политолог: Президентският пост в Русия се предава чрез частна сделка - 1
Москва, Кремъл
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 

Политологът Глеб Павловски смята, че решението на управляващия тандем да бъде издигната кандидатурата на Владимир Путин за президент е политическа капитулация на сегашния държавен глава Дмитрий Медведев.

"Това е политическа капитулация на Медведев. Може да е доброволна, а може не. Непонятно е с каква форма на натиск се сблъскваме. Но фактът е уникален: президентският пост на ядрена държава се предава чрез частна сделка", цитира Газета.Ру коментара на бившия съветник в президентската администрация.

Според него възможно е плановете на президента в последно време да са се променили. Нямаме причини да мислим, че когато Медведев говореше, че е готов да се кандидатира за президент, той е лъгал. Може позицията му да се е променила под влияние на някакъв фактор, смята Павловски. Но ако той е истински политик, длъжен е да обясни защо е взел такова решение, защо е сметнал за несполучливо своето президентство. Ако ли пък не, то тогава е непонятно какво прави начело на предизборната листа на Единна Русия, казва политологът.

Глеб Павловски бе уволнен от Кремъл в края на април. Освобождаването си от длъжност съветникът обясни с това че Кремъл е трябвало "номинално да се дистанцира от политическия технолог", за да не разваля отношенията си с Белия дом. По неговите думи той станал жертва на напрежението в отношенията между екипите на президента Дмитрий Медведев и на премиера Владимир Путин. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА