Last news in Fakti

13 Май, 2017 07:28 12 643 10

13 май 1917 г. Пророчеството от Фатима - Май 2017

  • фатима-
  • дева мария-
  • пророчество
13 май 1917 г. Пророчеството от Фатима - Май 2017 - 1

На 13 май 1917 г. три селски деца виждат обявлението на Света Дева Мария край градчето Фатима в Португалия. Историята разказва, че в малкото португалско градче Божията майка се явила пред овчарчетата, за да им разкрие важни пророчества, които светът трябва да чуе.

Според легендата Лусия, е десетгодишна, а братовчедите и Жасинта и Франсишку, са съответно на девет и на седем, когато Дева Мария им се явява за пръв път близо до местността Кова да Ирия. Необичайното събитие се случва на 13 май 1917 г. и след това Светата майка се явява пред трите деца на тази дата всеки месец до 13 октомври. Няколко години по-късно Жасинта и Франсишку умират при грипна пандемия, а Лусия става монахиня. Четири десетилетия по-късно явяванията на Дева Мария са признати от Ватикана като Чудесата от Фатима, а градът се е превърнал в едно от най-светите места за поклонение.

Дева Мария разкрила на пастирчетата пророчества за ключови събития на 20 в., сред които краят на Първата световна война, началото на Втората световна, възникването и падането на комунизма. Казват, че една от неразкритите допреди 7 години тайни е била свързана с предсказанието за опита за покушение срещу папа Йоан-Павел Втори, което се случва отново на 13 май, само че през 1981 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабаванга

    11 5 Отговор
    Според един врачок, тачен в испаноезичния свяг, между 13 май и 13 октомври 2017 трябва да се разрази Третата световна война.

    Коментиран от #2

  • 2 значи като взема едно дърво

    41 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бабаванга":

    Значи сме влезли в този период,само да не ми взривят казана за ракия
  • 3 FREECREATOR

    14 28 Отговор
    Тая"божия" майка като е толкова оперативна що не се прожектира да я видят всички...???

    Коментиран от #4

  • 4 НАСТРАН ХАСАН

    33 4 Отговор

    До коментар #3 от "FREECREATOR":

    ХАСАНЕ ТОВА ТИ ЛИ СИ . ми вашия що не слезне да го видим и ако идва малко девственици да носи
  • 5 Кюстендил

    23 2 Отговор
    НЕ ПРОПУСКАЙТЕ И ТОВА ПРЕДСКАЗАНИЕ. ЯГОДИТЕ И ЧЕРЕШИТЕ В БЪЛГАРЯ ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ ЗА 45 ст. КИЛОТО.
  • 6 12345678

    11 4 Отговор
    Дивотии, глупости на търкалета.
  • 7 Две китари

    9 3 Отговор
    Две китари летели и паднали в морето... Дрън дрън та пляс
  • 8 стоян георгиев

    7 17 Отговор
    ето ги и долу българските християни.виж ако свети путин беше казал тогава работата щеше да е друга ама няква Божия маика се появила...глупости!

    Коментиран от #9

  • 9 хааахххххххаааааааааааааааааа

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    стояне-на теб все Путин ти е в кратунделлллката бре...Явно вече си тотално обсебен от "червената петолъчка" и сигурно ги сънуваш-нощ Путин--нощ червени петолъчки
  • 10 кучето шаро

    10 3 Отговор
    Тия отрано са се подкарали с LSD !
Новини по държави: