Last news in Fakti

16 Май, 2017 16:33 944 0

Папата призова за мир по стадионите

  • папата-
  • папа франциск-
  • италия-
  • ватикана-
  • ювентус-
  • лацио-
  • аудиенция

Папа Франциск иска да се изкоренят сцените на насилие и омраза в спорта

Папата призова за мир по стадионите - 1
Снимка: БТА/ AP

Папа Франциск прие на аудиенция във Ватикана футболисти на Ювентус и Лацио, които утре ще се изправят един срещу друг във финала за Копа Италия.

На традиционна церемония папата пожела успех на двата тима и призова за изкореняване на насилието по стадионите. Папа Франциск не крие, че е запален по футбола. Репутацията му на тифозо бе потвърдена за пореден път.

„Нека всеки един от вас да бъде пример за честност и човечност. Великите играчи стават модели за подражание. Затова във всеки един мач трябва да се намира баланс и да се спазват правилата“, заяви папата пред футболистите на двамата тима, както и представителите на ръководството на грандовете.

Във Ватикана бе и президентът на италианската футболна федерация Карло Тавекои. Финалът за трофея ще се изиграе утре на „Олимпико“ в Рим.

„За съжаление понякога се стига до насилие по стадионите. Надявам се, че вие ще направите всичко, за да насърчите сплотеността между спортистите и обществото като цял“, заяви папа Франциск.

Папата призова за мир по стадионите
Снимка: БТА/ AP

Папата призова за мир по стадионите
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: