Last news in Fakti

16 Май, 2017 21:00 956 0

Груевски иска предсрочни избори

  • македония-
  • никола груевски-
  • избори

Местните избори в Македония на 15-ти октомври

Груевски иска предсрочни избори - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият македонски премиер Никола Груевски призова за едновременно провеждане на местните и парламентарните избори в страната, съобщи Канал 5.

„Договорихме се местните избори да се проведат на 15-ти октомври. Надяваме се Социалдемократическата партия да прояви разум. Дано размислят за предсрочните парламентарни избори, което е наше искане отдавна. Така ще станат ясни много неща на политическата сцена. Така гражданите ще могат да дадат своята оценка за това, което стана в периода след изборите. Оценка на това, което направихме ние и СДСМ“, заяви председателя на ВМРО-ДПМНЕ.

Социалдемократите получиха право да съставят правителство, след като ВМРО, които спечелиха предишните избори, не се справиха с това. Президентът Георге Иванов обаче отказва да им даде мандат, заради притеснения, че това ще даде голяма власт в ръцете на албанските фракции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: