Last news in Fakti

23 Май, 2017 17:30 1 409 2

Тръмп почете жертвите на Холокоста (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • холокоста-
  • яд вашем-
  • йерусалим

Президентът на САЩ посети националния мемориал Яд Вашем в Йерусалим

Тръмп почете жертвите на Холокоста (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп почете паметта на жертвите на Холокоста в мемориалния комплекс Яд Вашем в Йерусалим. Той запали Вечния огън в Залата на паметта, а след това заедно със съпругата си Мелания положи венец от червени и бели цветя върху каменна плоча, под която е заровена пепелта на някои от жертвите на нацистките лагери на смъртта, предаде ТАСС.

Тръмп бе придружаван от дъщеря си Иванка, съпруга й Джаред Къшнър и от израелския премиер Бенямин Нетаняху и съпругата му Сара.

Наш вечен дълг е да помним и да оплакваме всеки живот, който е бил отнет така жестоко. Ако не мълчим пред лицето на злото, тогава в крайна сметка мирът и справедливостта ще възтържествуват, заяви Тръмп.

Тръмп почете жертвите на Холокоста (СНИМКИ)

Той определи този период като "най-мрачния час на историята" и заяви, че Холокостът е най-дивашкото престъпление срещу Господ и чедата му.

Директорът на комплекса връчи на президента Тръмп точно копие на личния дневник на Естер Голдщайн, която е била депортирана от Берлин през 1942 г. и убита от нацистите в Рига на 16-годишна възраст, съобщи пресслужбата на Яд Вашем, цитирана от ТАСС.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че целият свят трябва да реагира непоколебимо на атентата в Манчестър.

Тръмп почете жертвите на Холокоста (СНИМКИ)

Почти всички чуждестранни лидери обикновено посещават комплекса Яд Вашем в Йерусалим, когато са на официална визита в Израел. Повечето посещения обикновено продължават около час и половина и включват обиколка на музея. Тези на предишните американски президенти бяха по-дълги и по-емоционални, отбелязва АП.

По-късно Тръмп замина за Рим, където е следващата спирка от първата му обиколка в чужбина като държавен глава на САЩ, предадоха световните агенции.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху и съпругата му изпратиха госта на летище "Бен Гурион" в Тел Авив.

Тръмп почете жертвите на Холокоста (СНИМКИ)

Тръмп планирана среща с папа Франциск във Ватикана утре, а после трябва да присъства на форум на НАТО в Брюксел. Обиколката му завършва с участие в среща на Г-7 в Сицилия в петък и събота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 filo

    2 2 Отговор
    Стига с тоя холокост бе еврейски мародери.
  • 2 Соломон Вагенщайн

    0 0 Отговор
    И този ли го назначиха ЧИФУТИТЕ ? ??? Холокост не е имало....а тези,които се съмняват,да прочетат истинската история а не тази,която ни е вменяват евреите седемдесет години.