Last news in Fakti

28 Май, 2017 01:14 13 537 3

118-годишна жена разкри тайната на дълголетието

  • турция-
  • жена-
  • възрастна-
  • дълголетие-
  • тайна-
  • асийе сютлю

Храната стои в основата на всичко

118-годишна жена разкри тайната на дълголетието - 1
Снимка: Yeni Şafak

Жена от югоизточната турска провинция Битлис е възможно да е най-възрастната дама на планетата, пише „Хюриет дейли нюз“.

През месец април Асийе Сютлю навърши 118 години. Тя разкри, че тайната на нейния дълъг живот е биологичната храна, която яде.

Възрастната жена яде единствено продукти местно производство. „Винаги сме се хранели с местна храна – включително и билките, които берем от планината“, заяви Сютлю.

Тя споделя, че в днешни дни храната е толкова нездравословна, че не става за ядене. 118-годишната жена, родена през 1899 година, е загубила съпруга си пред 45 години.

Тя има 41 внуци. Въпреки че има диабет и високо кръвно, Асийе Сютлю се чувства отлично и винаги е в позитивно настроение, споделят близките й.

През миналия месец кметът на града посети възрастната жена с торта в ръце. Тя е много популярна в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    27 4 Отговор
    Диабет и високо кръвно - това май е гаранция за дълголетие! Колкото до чистата храна, няма такава! Частиците от промишленост, индустрия, опитите с ядрено, биологично и всякакво оръжие и така нататък са навсякъде. Въпросната дама може и малко да не е наред с паметта. 118 години! Не й завиждам, ако това е истина, разбира се! Да живееш толкова дълго, половината в старост едва ли е мечтата на човечеството. Поне така мисля! Предпоставка за дълголетие е преди всичко здравата психика, наречена още непукизъм. Ако живееш високо в планината, далече от отвратителните неща, които ние в родната си страна например преживяваме всекидневно, може много да ти се живее, но едва ли животът ще ти се услади толкова, ако живееш на по-цивилизовано място и всеки ден преживяваш целия абсурд на съвремието!
  • 2 Патето Яки

    30 6 Отговор
    Да е жива и здрава баба Асийе.
  • 3 Някой си

    22 3 Отговор
    Божа работа да е жива и здрава
Новини по държави: