Last news in Fakti

27 Май, 2017 11:10 962 1

Г-7 заедно срещу тероризма

  • г-7-
  • тероризма-
  • декларация

Призива за противодействие на кибер екстремизма

Г-7 заедно срещу тероризма - 1
Снимка: БТА/AP

Световните лидери от Г-7 подписаха декларация за борба с тероризма, съобщи The Hill.

Декларацията призовава технологичните компании да свършат по-добра работа в контролирането на екстремисткото съдържание на своите платформи.

„Интернет е едно от най-важните технологични постижения през последните години. Това обаче е постижение, което е мощен инструмент в ръцете на терористите. Насърчаваме индустрията да действа спешно за разработването на инструменти за ограничаването на съдържанието, подтикващо хора към насилие. В това число влизат и предложения от индустрията за борба с екстремизма в мрежата. Битката се премества от бойните полета в интернет. Не бива да си правим илюзии за това“, се казва в изявлението.

Британският премиер Тереза Мей призова колегите си да предприемат по-засилени действия срещу чуждестранните наемници, които се разпращат от Ислямска държава.

„Тази декларация показва нашето желание за борба с тероризма и колко сме обединени за него“, заяви италианският премиер Паоло Джентилони.

Във формата на Г-7 участват представители на САЩ, Канада, Япония, Германия, Франция, Италия и Великобритания. Срещата се проведе в италианския град Таормина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Око боко

    2 0 Отговор
    Г7 за тероризма.
Новини по държави: