Last news in Fakti

30 Май, 2017 07:14 7 030 20

Молдова с удар по Русия

  • молдова-
  • дипломати-
  • русия

Страната изгони петима руски дипломати

Молдова с удар по Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Молдова обявиха за персона нон грата петима руски дипломати, съобщи ТАСС.

Информацията беше обявена от говорителката на молдовското външно министерство. Не се съобщават имената на дипломатите.

През март Молдова призова своите чиновници да не пътуват до Русия. В момента напрежението между правителството и президента Игор Додон се повишава.

Додон призова Молдова да прекрати процеса по интеграция в ЕС. Той обаче няма достатъчно власт, за да въведе решението.

През последните две години страната е сменила три правителства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    44 23 Отговор
    Тез баламурници във властта им, са същите евтини продажници!!!
  • 2 Хасан

    81 41 Отговор
    Поредната страна която ще бъде разпокъсана между Запада и Русия..Ако остане при Русия ще имат евтин петрол и газ и необятен пазар..ако останат при Запада ще си загубят промишленоста ,момичетата ще станат стриотизьорки или уличници на Запад а мъжете кофражисти...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИВО

    50 40 Отговор
    КАТО ОСТАНАТ СЪС ЗАПАДА ЩЕ УСЕТЯТ БЕДНОТИЯТА , ЯКО КАТО НАС И ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ

    Коментиран от #8

  • 5 хорхе

    26 41 Отговор
    Додон няма да изкара дълго. Никоя съветска подложка, която отдалечава народа си от цивилизацията, не изкарва дълго.

    Коментиран от #17, #20

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 outlaw

    20 28 Отговор
    С Русия ще са "богати",ще карат "хубави и бързи коли" и ще живеят в "демокрация,/комунизъм /"и ще вземат една купчина "пари",а със запада точно обратно.....

    Коментиран от #13

  • 8 OUTLAW

    26 27 Отговор

    До коментар #4 от "ИВО":

    ЗА НАШАТА БЕДНОТИЯ ЗАПАДА ЛИ Е ВИНОВЕН ИЛИ КОМУНИСТИТЕ?

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Да,ама Не!

    20 23 Отговор
    То и като останат с Русия ще гледат телевизори Темп,Рубин,Радуга и Юност,а молдовките под сестринските напътствия на придобилите професионален опит в Турция рускини,ще си докарват по някоя лира със задните си заоблени форми от братския ердогански народ(предимно от спарената подкастрена мъжка част)......
  • 10 СБЖ

    4 9 Отговор
    Бойко Борисов

    Лидерът на ГЕРБ на въпрос на журналисти няма ли да каже имената на новите министри

    "Утре пак ще изкарате по една надница, тъй като за това ще говорим."
  • 11 гост

    20 10 Отговор

    До коментар #8 от "OUTLAW":

    Зависи какво разбираш под комунисти. Тези, които "управляват" от 89-та на са са си прости национални предатели в услуга на Запада.

    Ако сравняваш строевете лесно може да си отговориш на въпроса взимайки за база произволни периоди: примерно 1960-1970-1980 и 1990-2000-2010. МНОГО ясно ще си отговориш на уж умният и не предполагащ изненади въпрос. И? Кой е виновен? ;)
  • 12 Додо

    9 16 Отговор
    След Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен (2000 г.) е време за крайната антидържавна русофилия да бъде диагностицирана като опасно ментално заболяване и да се отпусне клинична пътека за лечение на това раково образувание на българската нация.

    Коментиран от #14, #16

  • 13 гост

    14 7 Отговор

    До коментар #7 от "outlaw":

    Кефиш се л*.но в красива опаковка, но не надушваш, че си го разменил за къшей хляб, макар и сух.
    А не ти ли е странно, че имаше период в който западняците масово живееха в България? Защо ли? ... Виж, надей да отговаряш! Прекалено е сложна тематиката и няма общовалидно и правилно мнение по въпроса.
  • 14 Зайо Байо

    4 13 Отговор

    До коментар #12 от "Додо":

    Ти побърка ли се, и по тази клинична пътека ли искаш да точат здравната каса?
  • 15 гостуващ

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "OUTLAW":

    Сравни беднотията преди 1944, след 1944 и след 1989. Отговора е лесен.
  • 16 санитар

    13 2 Отговор

    До коментар #12 от "Додо":

    Добре додо. Глътни си хапчетата, кажи "ааа" и ще ти отвържем ръкавите.
  • 17 Кое кое

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "хорхе":

    Ако "цивилизация" е да ти съсипят икономиката и селското стопанство, да накарат народа да емигрира поради липса на прехрана, електоратът да изпростее както никога през последните 50 години, да лишиш средния гражданин от правото на качествено образование и здравеопазване, поради пренасочване на средства към частния сектор, престъпни банди и "бежанци" да вилнеят из страната, да се толерират еднополови бракове, педерастия, а скоро сигурно и педофилия (защото това е патент на запада и особено на неговата църква), тогава - мерси! Колкото по-далеч стоят по-слабите държавици от тази цивилизация, толкова по-голям шанс имат да съхранят нормалното си съществуване.
  • 18 кики

    8 1 Отговор
    През 1921 г. в Царство България има 1544 промишлени предприятия (включително насърчаваните от държавата) с общо 55 000 работници.
    През 1928 г. е приет Закон за насърчаване на местната индустрия, който предвижда безмитен внос на непроизвеждани в България машини и съоръжения, безплатно отпускане на държавни и общински земи за строеж на фабрики, намаление с 25 до 30% от тарифите на БДЖ, освобождаване от някои данъци и такси и др. До 1929 г. (от 1923) индустриалното производство в България се увеличава с 88% , или средногодишен ръст от 11%. Една от причините за това е силният протекционизъм на държавата.

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "кики":

    О.К. Съгласен съм, че началото на века е имало подем, покрай двете войни. Но тогава САЩ не са били толкова подтискащ фактор в рамките на Европа, нали? Държавите са можели да водят относително самостоятелна национална политика в рамките на континента. Подемът за който пишеш нямаше как да се запази, още повече, че западните монархии никога не са искали силна и независима България. Да не говорим, че сме и губеща страна във войните. Ако продължиш обаче ще видиш, че СССР стъпва на това развитие и го продължава, макар и през призмата на желязната завеса, умножава го, а не го съсипва. Колко затворени завода има след 44, а? Затворени говорим?! Колко съсипани отрасъла? Срещу колко нововъзникнали? ... и какво стана след 89, когато уж ни демократизираха?
    Проблемът не е българите, нито в руснаците. Не е и в европейците, доколкото те отдавна нямат собствена воля. Проблемът е в кликата рептили, управляваща Света през САЩ. Това е.
    И не се заблуждавай, че сме щели да бъдем Швейцария на балканите, ако не бяхме под руско командване. НЯМА кой да ни позволи. Как виждаш колониални империи да дадат възможност за съществуване на силна, независима държава?

    П.С.
    +че от мен за написаното, но недей да продължаваш ;)
  • 20 ехрох

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "хорхе":

    Западът ли е цивилизацията и демокрацията? Цирк, или по-скоро трагедия! Та те са в ужасяващ духовен упадък!!! А ти си сукалче!