Last news in Fakti

2 Юни, 2017 19:37 2 734 78

Путин предложи хапче за истерия на САЩ

  • владимир путин-
  • хапче-
  • сащ

Той не обвини Доналд Тръмп за оттеглянето от парижкото споразумение

Путин предложи хапче за истерия на САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Руският президент Владимир Путин заяви, че може да предложи на САЩ „хапче срещу истерия“ във връзка със съмненията на Вашингтон за връзки на Кремъл с американския президент Доналд Тръмп, съобщи ТАСС.

„„Това е просто някаква истерия, която не може да спре! Трябва да ви дам някакво хапче! Има ли някой хапче? Дайте хапче! Наистина.”, каза Путин пред аудиторията на международния икономически форум в Санкт Петербург.

Той добави, че няма договорки между руския посланик в САЩ Сергей Кисляк и администрацията на Тръмп.

Путин добави още, че обвиненията за употреба на химическо оръжие от страна на сирийското правителство са били провокация срещу Башар Асад.

"Ние не искаме на територията на Сирия да възникне ситуация, която да е съпоставима с тази в Либия, Сомалия или Афганистан, където на нас ни се налагаше да присъстваме в течение на много години, а положението там не се промени към добро", каза Путин.

Той не атакува президентът на САЩ Доналд Тръмп за оттеглянето на страната от климатичното споразумение.

"Аз не бих осъждал сега президента Тръмп, защото Обама прие съответното решение Може би действащият президент смята, че то не е достатъчно обмислено, може би той смята, че няма съответните ресурси", допълни Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трололюбец

    12 37 Отговор
    Краставите магарета през девет дерета се надушват ! И не само !
  • 2 БЪЛГАРИН

    26 58 Отговор
    путлер да си пие хаповете той, че съвсем изчатка

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Амаер

    48 30 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛГАРИН":

    Твоето име не е "Българин", а предател слугуващ на евроатлантическите! ПРЕДАТЕЛ!!!

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Бай хой

    38 26 Отговор

    До коментар #3 от "Амаер":

    Може и поп кръстю.
  • 5 tost

    36 17 Отговор
    Очакваме гостя 2,дани залее с лигавите коментари.

    Коментиран от #10

  • 6 Георе

    16 9 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛГАРИН":

    Как няма да изчатка

    http://www.dnes.bg/world/2017/06/02/pet-opita-za-atentat-sreshtu-putin-a-toi-toi-se-doveriava-na-ohranata-si.342997
  • 7 Факт

    40 20 Отговор
    Властелина на Земята си прави пълен таш..к със американците...хаахааахааа...Уникален политик е Путин.
  • 8 Sergiy

    14 39 Отговор

    До коментар #3 от "Амаер":

    тролове московитски, защо винаге сменяте никове? Аааа, трябва да има маса/количество ;)) добре,добре. продължавайте да "работите", щом нямате свястна работа ;)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост 2

    15 38 Отговор

    До коментар #5 от "tost":

    “...Очакваме гостя 2,...“ Да, бе- аз няма да ям, няма да спя, няма да се храня, няма да ходя до тоалетната, няма да се къпя, няма да правя нищо друго, а само ще пиша....От какъв зор?! Да не съм руски трол като теб?:)

    Коментиран от #11, #13

  • 11 tost

    34 15 Отговор

    До коментар #10 от "гост 2":

    Мога да се фана на бас,че минимум 20 % от коментарите в статийте за Русия,са твои.Което ще рече че спамиш яко ;) и казваш че си адвокат :)))............ма на Оня с рогата .

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 1234567890

    41 13 Отговор

    До коментар #10 от "гост 2":

    Лудата се е наспала и сега цяла нощ ще плюе. Много е зла, явно никой не я ....... ! Някой трябва да се жертва. За държавата е!
  • 14 Крылья Советов

    30 12 Отговор

    До коментар #9 от "гост 2":

    Информацията, слава богу, е налична не само във "Факти.бг", които нямат монопол върху нея, а във всички средства за масово осведомяване, така че спокойно можете да прочетете нужното без истерия, че медията се превръща в проруска. Пийнете хапче, вземете антидепресант, а навремето американските лекари са предписвали вибратор на жените срещу истерията - още към 1910 година... Успокой се, гост 2, изключи телевизора, спри радиото - господин Путин няма да те открадне.

    Сергий, аз не съм трол, а убеден русофил, което не е същото! Не изпитвам нужда да защитавам никого, коментарите ми са предизвикани най-често от откровената позиция "анти" на част от коментиращите тук. Русия е способна да се защити сама, руското е известно по целия свят и достатъчно разпознавано. Не можем да се сърдим, че руската политика е понякога с противоположни на българските интереси - все пак е важен руският народ, не българския, така че не приемайте толкова навътре нещата! Нищо лично, просто бизнес! Никой не ми плаща за написан коментар, чувал съм за тролове, но нямам представа как изглеждат.
    За последните 48 часа бях на работа 31 часа, прекарах в път 7 часа, а спах 6 часа. Останалите 2 часа са за съпътстващи дейности. За последните 168 часа съм работил 118 часа, защото ми се плаща почасово. Работата ми не е писане на коментари! Чета "Факти.бг" понякога и за удоволствие... Приятна вечер!

    Коментиран от #19

  • 15 Крум

    27 9 Отговор

    До коментар #9 от "гост 2":

    Айде тая пак започна. Тоя бил такъв ,оня онакъв, после ще каже колко е адвокатка и така до сутринта. Ненормална. Като видя Гост2 и направо се натоварвам и депресирам. Съчувствам на мъжа и ако има такъв де.
  • 16 чичко Шорош

    27 9 Отговор
    Умолявам моите мамУнки да защитят честта на САЩ и в темата за убитите цивилни в Сирия. Иначе няма центчета.
  • 17 Кики

    27 11 Отговор
    Предлагам да не обръщаме внимание на ГОСТ 2, защото е класически, истински ТРОЛ! Това означава, че няма оправия. Ето, Крум се е депресирал, като е види, а пък мен ме кара да повръщам! Аз повече няма да контактувам с ГОСТ 2.

    Коментиран от #18, #23

  • 18 Очо

    27 9 Отговор

    До коментар #17 от "Кики":

    Аз пък съм си я турил на шнуру тая хохондрела-явно се бори за повече центове и да се наложи сред троловете на шорош. Просто болен мозък-нищо друго...
  • 19 гост 2

    10 26 Отговор

    До коментар #14 от "Крылья Советов":

    „...Публикувано във факти.бг: За последните 48 часа бях на работа 31 часа, прекарах в път 7 часа, а спах 6 часа....“ Хахаха- съпругът ми работи по 8 часа на ден, но в края на месеца ми носи към 10 К лева месечно- при това всяка вечер спи до мен, не е в командировка, не пътува из провинцията, ползва такси до работата си и обратно и си живеем добре:) Отдааавна преминах ситуацията да работя 24/7- не съм новачка в професията си и нямам нужда да се доказвам пред никого. Вече имам достатъчно време за всичко:) Чудя се дали да не го извикам на компа, да му “предпишеш“ лично в твой коментар да използва вибратор в семейната ни спалня...После има да те събираме на части, в които няма да може да се вмъкне и игла, а камо ли- вибратор:):):)

    Коментиран от #29

  • 20 гост 2

    10 23 Отговор
    Хахаха- руските тролове направо се наакаха, защото искат да отклонят вниманието от този линк и съдържанието му:):):) Нищо- отново го публикувам- за да ги зарадвам с него:):):)
    https://www.youtube.com/watch?v=ORtLRN8VJbQ

    Коментиран от #27

  • 21 Калин

    22 1 Отговор
    Пак ли шизата те гони, трол? От един акаунт 10 коментара :D
  • 22 Барчо

    26 8 Отговор
    Напразно ругаете. Гледах цялото интервю. Това са част от отговорите на президента Путин на въпросите на американската журналистка. Направи я за смях. Цялата зала в която имаше не само руснаци, а и много чужденци се смееха едни ехидно, други прикрито, но всички на журналистката. Зададе на президента един и същ въпрос десет пъти с леко изменени думи. Тази журналистка изобщо не знаеше с кой разговаря. Явно си е помислила, че ще има вземане-даване с някой кравар и не си беше написала домашното. Всеки нормален журналист след това интервю, ще си хвърли дипломата и ще се завре в някоя по-дълбока дупка. Президента пак беше благосклонен, след като не и каза направо в очите, че е тъпа като галош. То и не беше нужно. Всички го видяха. Гледайте го и след това коментирайте.
    Тая толкова не беше подготвена, че задавайки въпроса за мнението му за оттеглянето на Тръмп от парижкото споразумение не знаеше нищо за него. Даже, че то влиза в сила чак от 2021 г. До тогава има доста време и не се знае. Може пак да се включи.
  • 23 гост 2

    12 28 Отговор

    До коментар #17 от "Кики":

    Руско зелено човече- ей това сте вие, руските олгински тролове- прочети си словесния автопортрет:)
    1. https://thequestion.ru/questions/117246/kto-takie-olginskie-trolli
    2. https://www.novayagazeta.ru/articles/2013/09/07/56253-gde-zhivut-trolli-i-kto-ih-kormit
    3. https://www.novayagazeta.ru/articles/2016/08/17/69583-glavpautina
    4. https://lenizdat.ru/articles/1124598/ “28 октября 2014 ...Мы работали по 12 часов два через два. У блогера норма — 10 постов в день, 750 символов минимум, у комментатора — 126 комментариев и два поста. У блогера в распоряжении три аккаунта. 10 ТЗ ему нужно между ними распределить как-то. ТЗ состоит из тезиса какого-то, чаще всего новости, и вывода, к которому ты должен прийти. То есть нужно подогнать решение под ответ. Условно, ты пишешь, что испек сегодня вкусные пирожки, а в конце — как хорошо в России жить, а Путин хороший. Зайди на сайт RussiaToday — вот все наши ТЗ», - приводит издание слова сотрудника....“ Това е положението с руските тролове като теб:):):) Хареса ли си словесната характеристика?:)
  • 24 TTT

    11 18 Отговор
    Хаххаха продажна паплач :))))
  • 25 Барчо

    23 10 Отговор

    До коментар #9 от "гост 2":

    Ходи до магазините и се оведомявай за ЕС. Продават се само храни-боклуци, дето ги изхвърлят от ЕС, китайски ментета, пътища пълни с дупки, пенсии нестигащи и за свестен ковчег, най-малките заплати, скъп ток, бензин, шибана здравна система, армия по-малка от броя на хайдутите през време на турското присъствие, мошеници в тоги, от 9 млн живеещи в територията ни, сега са не повече от 6 млн и т.н. Да не ставам многословен. Това виждам аз като резултат от членството ни в тъпия ЕС. Тоя ЕС нищо хубаво не донесе на българския народ като цяло.
  • 26 Някой

    10 28 Отговор
    Така искам да мога да се виждя IP-тата на всички, които пишат. Толкова ушанки ще цъфнат
  • 27 Sergiy

    10 26 Отговор

    До коментар #20 от "гост 2":

    eee, браво, хубав линк! путьо го каза: "10 години си президент/власт и след това ставаш "сумасшедший"". И сега, путьо вече е 17 години, и какъв е тогава, по неговите собствени думи ;))

    Коментиран от #28

  • 28 гост 2

    9 30 Отговор

    До коментар #27 от "Sergiy":

    Може да е забранен в русия, но тук сме България, а не русия. Много им здраве на ушанките - в прав текст им се казва, че путлер е решил да използва руската армия за “много емоционалните“ ;) руски граждани, присъстващи на митинга ;) В България имахме една ситуация преди 27 години- през 1990г., в която един председател- президент на България изтърва фразата “ Да дойдат танковете“ във връзка с протестите- митинги на българите пред нашето Народно събрание. -
    http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/predi-23-godini-tankovete-i-lazhata-vzeha-glavata-na-petar-mladenov-10577 Дори и тогава, комунистите не посмяха наистина да извикат танковете и не бяха “подготвили“ предварително българската армия за “действия“ срещу протестиращите. Сега обаче, путлер ще разкаже играта на наивните руснаци. Според мен- руснаците си заслужават всичко, което им се случва.
  • 29 Ulavia

    28 9 Отговор

    До коментар #19 от "гост 2":

    Е като си е при тебе сека вечер, ми бегай да го целуваш. Или неще и да те види. Висиш тука като бухал.... Бегай, че ди нещастна
  • 30 ТТТ

    11 21 Отговор
    Тук май на дядовците им липсва личен живот, толкова силно, че започват да си завират старите нослета в чуждите такива :))))) Руски трололота ходом марш в рашката!
  • 31 някой

    7 11 Отговор
    Абе кво ми пишете тук Русия -Америка...толкова сте се омотали взаимно, че не помисляте за България. Смешните и жалки сте вие. Едните русофили другите американофили, да е.а народа смотан гърчеели сме се, потурчвали сме се, сега на американци и руснаци се правим, а българи кога ще бъдем? На едните сме дали азбука, другите нямат 500 години история.Осъзнайте се Българи припомнете си кои и какви сме били, стъпете на раменете на титани като Крум, Симеон, Калоян и бъдете достойни за тях.

    Коментиран от #32

  • 32 гост 2

    11 17 Отговор

    До коментар #31 от "някой":

    Аз не виждам американофили в този форум. Нали ушанките все внушават, че България била “американска подлога“? Прегледайте сега ВСИЧКИ коментари и кажете- някъде някой да е написал “сащ е велик“ или “сащ това, сащ онова"? НЯМА такива коментари от българи! Защото РУСНАЦИТЕ мразят сащ, а българите НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА сащ! Руските тролове пропагандират руската опорна точка, а тя е , че България била "американска подлога“. Е- то се вижда много ясно, че тук американофили няма, но има руски олгински тролове и българи, които защитаваме България, а не сащ. Точно на днешния ден един руски ватник ми написа, че Христо Ботев щял да се обърне в гроба, ако види, че българите не харесваме русия, а идиотът му с идиот, не е чел журналистиката на Ботев и не знае за критичните му статии за русия във връзка с бесарабските колонии от българи през 1875г.....То бива, бива такива гаври с Ботев, но вече ни идва много.

    Коментиран от #33

  • 33 Kana

    13 14 Отговор

    До коментар #32 от "гост 2":

    АМЕРИКАНОФИЛИ В ТОЗИ САЙТ НЯМА И ДА ВИДИШ, ЗАЩОТО НАИСТИНА Е ТАКА: ДРУГАРИ: ,,НАШИТЕ ВЕРНИ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ, И ДНЕС СА НА ЧЕЛАТА СЪС ЗВЕЗДИ!". ДАЙ БОЖЕ, ДАНО ПО-СКОРО ДА ВИДИМ РУСКИТЕ БРАТУШКИ, ЧЕ БЕЗ РУСИЯ...............НЯМА И БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #34, #35, #41

  • 34 гост 2

    10 19 Отговор

    До коментар #33 от "Kana":

    Който руснак се опита да окупира личната ми собственост- земеделски земи и недвижими жилищни имоти, ще бъде ликвидиран на секундата. Приемете го, ЗАБРАВЕТЕ ,ЧЕ СТЕ С БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ и формално български граждани, защото, ако не го забравите, ще се наложи и аз да ви храня с данъците си 20 и повече години в български затвор- НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС изм. ДВ. бр.13 от 7 Февруари 2017г. ОСОБЕНА ЧАСТ Глава първа.
    ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА Раздел II. Предателство и шпионство Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката. Чл. 100. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Български гражданин, който във време на обявена или започната война, постъпи доброволно в редовете на неприятелска войска или въоръжена група или участвува във враждебно действие против Републиката, или под каквато и да е форма премине на страната на неприятеля, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна. (2) Същото наказание се налага и на български гражданин, който по какъвто и да е начин подпомага чужда държава или обществена група в чужбина при провеждане на военни или други враждебни действия против Републиката.

    Коментиран от #40

  • 35 гост 2

    10 20 Отговор

    До коментар #33 от "Kana":

    Чл. 101. (1) Български гражданин, който напусне страната или откаже да се върне в страната с цел да се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години. (2) Ако деянието е извършено от военнослужещ, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години. Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
    http://lex.bg/laws/ldoc/1589654529
    А сега- който иска- да стане предател на България и да „кани“ чуждата държава- русия- да ни окупира с армията си и да наложи руска държавна власт в българската държавна суверенна територия.
  • 36 Kana

    15 10 Отговор
    НЯМА ЗЕМНА СИЛА, КОЯТО ДА МИ СТАНЕ ГОСПОДАР НА СЪРЦЕТО И РАЗУМА, РАЗБРА ЛИ? И ИЗОБЩО КАКВО ЛИ ТИ ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ!!!

    Коментиран от #37

  • 37 гост 2

    12 16 Отговор

    До коментар #36 от "Kana":

    Ама разбира се- кога БЪЛГАРИЯ пък е претендирала за сърцето ти, след като ти НЕ СИ българин, а си руснак?:):):):) Умишлено не си признаваш, че си руснак, за да си помислят всички, че си 100% етнически българин и да си кажат- ето един българин, който поставя русия над България, българите са предатели и изменници на собствената си Родина и държава и много лесно се поддават на руски внушения:):):) Смешна работа:) Нали виждаш какво пише в НК? В него става въпрос за БЪЛГАРСКИ граждани, а ти си руски гражданин- къде се натискаш българския НК да важи за теб? Руснаците си имате ук рф - http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_10699/ Виж при вас как се наказават същите престъпления- за държавна измяна- от 12 до 20 години лишаване от свобода- http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_10699/2ca391674eeaa02069722fa3f13cbb41cce0a95d/ , а за шпионаж- от 10 до 20 години лишаване от свобода:) http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_10699/50da2baef6cf186bcafcd98a7bf0c750ba256acf/
  • 38 Гост 2 и една втора

    19 8 Отговор
    Ти си една платена марионетка!
    Плюеш тука хората, но този път и аз си направих труда и почетох малко.
    Прегледах всички новини, български, световни, криминални и какво... Изненада!
    Нямате никъде другаде, освен в новините за Русия и Путин.
    Цитирай колкото си щеш закони, прави се на интересна, просто си смешна вече.
  • 39 Сандо

    11 5 Отговор
    Колкото до коментара на " Някой " браво!
    Но явно няма пара в това да си достоен българин. Новити с измами и свързани с България няма коментари, няма интерес в тях. Болни хора, продажни, адвокати, коне, анонимни, просто не си струвате.
    Това е найстина последния ми коментар тук. Няма смисъл, нищо хубаво не се случва. СБОГОМ!
  • 40 mediator37

    16 7 Отговор

    До коментар #34 от "гост 2":

    Туй с копи-пейст на закончета от лекс.бг всеки го може.
    Я кажи колко имаш на семестриалния изпит по наказателно право материалното и кой те е изпитвал и колко имаш на държавните изпити по нак. правни науки и кои са те изпитвали.
    Завършила си Юридическия факултет в Полски Тръмбеш с успех между "е" и "π", но разчиташ, че тук във форума няма други юристи.
  • 41 някой

    7 18 Отговор

    До коментар #33 от "Kana":

    Плачеш да ти изискаме адреса от факти.бг и да ум да ти зайде от съдилища кого и как подбуждаш да идва в България. България е за Българите, ясен ли съм?
  • 42 Асен

    10 18 Отговор
    Няма нито един коментар, в който да съм видял Гост 2 или който и да е друг от т.н. русофоби, които пишат, да напише нещо хубаво за САЩ. Затова път се нагледах на коментари от разни личности, които боготворят Путин, боготворят Русия. Жената тук ви цитира Български закони, и копирани или не от лекс.бг, те продължават да са Български закони. Виждам грозно отношение не нея не само в ролята и на наша сънародничка, но и в ролята и на жена. Мъж, който си позволява да нагруби и обиди жена, не е никакъв мъж. Мен така баща ми ме е учил поне. Може да говорите кой е соросоид, какви пенита им плащат. Истината, която всеки може да види, прочитайки съобщенията е, че тук хората, поддържащи Русия, нито веднъж не са защитили нашата родина, а именно България. Хората, които уж са "Американофили" не са никакви американофили, защото няма нито един пост, в който да има и дума за Америка. Чета ви от известно време, това е, което ми прави впечатление на мен. Ако някой се опитва да си преиначи картинката, го съветвам внимателно да прочете няколко теми, свързани с Русия.

    Коментиран от #43, #45

  • 43 гост

    17 6 Отговор

    До коментар #42 от "Асен":

    Това е идеята:
    хем да отвличаш вниманието на аудиторията от истинските сценаристи и виновници за състоянието на държавата 27 години след прекъсване зависимостта й от Русия, хем дума да не обелваш за тях.

    Не ти ли е странно, че четвърт век по-късно все още Русия им е виновна? Нищо, че т.н. "Запад" продължава да се възползва от кадрите и ресурсите на страната, че той спечели от продадените български пазари и интереси и т.н.

    НЕ! Те не са българи! Тия са си просто русофоби, а може и нарочно да са русофоби. Те не са националисти и въобще не им дреме за България. Те са си просто продажници. Ако бяха националисти щяха да се занимават с настоящето и близкото минало и обекта им на плюене нямаше да е Русия.

    И теб са заблудили. Плюят по Русия, развивайки националните си доктрини от миналият век, а премълчават какво се случва в настоящият и какво ни очаква занапред.

    Повечето хора, които стойностно им отговарят не са русофили, а обикновени българи с адекватни заключения за настоящето и разсъждения за бъдещето.

    Коментиран от #44

  • 44 гост

    16 8 Отговор

    До коментар #43 от "гост":

    „Най–голямата хитрост на Дявола е да ни накара да повярваме, че не съществува.“ Шарл Бодлер
    Затова вият яко по Русия и дума не обелват за САЩ.

    Ето ти го и гост2:
    "РУСНАЦИТЕ мразят сащ, а българите НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА сащ!"

    Тук руснаци почти няма, но за сметка на това има МНОГО БЪЛГАРИ, които ги интересува какво "САЩ и приятели" направи с България и какви са плановете им за България!

    А гост2 не го интересува САЩ, нали? Що? Щото е "българин"?
    Отговори си сам!

    Коментиран от #46, #47

  • 45 Трол

    14 6 Отговор

    До коментар #42 от "Асен":

    Явно не знаеш смисъла на думите -фоб и -фил, щом написа цялата тази тиара основавайки се именно на тези думички. Никой не твърди, че са американофили, т.е. обичащи американците. Тук се говори за русофоби, а и ти излизаш с тази теза. А русофоби са мразещите руснаците. Откъде идва логиката ти, че русофоба трябва да е американофил или обратното? Някаква презумция ли те гони, НПО-та ли ти нашепват? А онази изтрещялата с членовете, ме бие за троленето по всички параграфи! И като искаш толкова да пишеш за България, разгледай внимателно сайта, тук е форум СВЯТ, за България има отделен!

    Коментиран от #48

  • 46 гост 2

    6 18 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    "...Публикувано във факти.бг: А гост2 не го интересува САЩ, нали? Що? Щото е "българин"?..." България не е 51 щат на сащ, че да се интересувам от сащ. Моля, представете доказателства, че законодателната власт в България е сащ, а не българското НС, съставено от 240 народни представители, над 90 % от които са бивши членове на бкп/ксд/дс/ румно/мвр от опреди 1989г. или техни преки низходящи- т.е. деца, или пък техни внуци. България юридически не е подчинена на американското законодатеклство- иначе - ако бевше, тези лица щяха да имат смъртни присъди, вместо да са в законодателната власт в българското НС и да създават, изменяват или прекратяват българските закони.

    Коментиран от #49

  • 47 гост

    14 6 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Русофобия, американофилия, европейски ценности и псевдонационализъм в една снимка:

    https://www.facebook.com/protestbulgari/photos/a.190422681010549.62559.190311954354955/1565066313546172/?type=3&theater

    Това е настоящето и бъдещето.
  • 48 гост 2

    7 18 Отговор

    До коментар #45 от "Трол":

    Защо не можете да приемете, че българите си обичаме най= много България и че русофоб е нещо различно от българофоб? Защо слагате знак на еднаквост между русофобия и българофобия? Самият ти пишеш: "...Публикувано във факти.бг: А русофоби са мразещите руснаците..." РУСНАЦИТЕ, А НЕ БЪЛГАРИТЕ. Руснаци и българите сме два ОТДЕЛНИ народа, населяващи две ОТДЕЛНИ държави, които имат различни държавни интереси- напр. България е енерговносител и за нас са благодат ниските цени на петрола и газа, а русия е енергоизносител и за нея са смърт ниските цени на газа и петрола. Най- нормалното нещо е българите да обичаме най- много България, а руснаците да обичат най- много русия. Никъде в свой коментар не съм твърдяла нещо друго. Въпросът е друг- защо вие искате българите да обичаме най- много русия и да я поставяме над България и защо искате българите да поставяме защитата на руските държавни интереси над зашитата на държавните интереси на България- в това е въпросът! Защо въртите, сучете и накрая обявявате всеки, който не харесва русия, не за русофоб, а за...българофоб? Какво общо има между едното и другото нещо?

    Коментиран от #51

  • 49 гост

    14 7 Отговор

    До коментар #46 от "гост 2":

    Слепеца иска да види доказателства, очевадни за всички зрящи?! хахахах ... Какво очакваш да ти покажат? Може би, оригиналът на планът "Ран ът", стенографиран и подписан от одобрилите и от изпълняващите го?
    Когато виждаш резултата минал, настоящ, бъдещ, не те интересуват доказателства за съществуването му.
    ... и стига с тия псевдо-адвокатски глупости. Знаеш каква ни е съдебната система и каква тежест имат доказателствата за нея.

    Коментиран от #50, #52

  • 50 гост 2

    5 14 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Коментарът ти е БЯГСТВО от директен отговор на моя въпрос:"...Публикувано във факти.бг: защо вие искате българите да обичаме най- много русия и да я поставяме над България и защо искате българите да поставяме защитата на руските държавни интереси над защитата на държавните интереси на България- в това е въпросът! Защо въртите, сучете и накрая обявявате всеки, който не харесва русия, не за русофоб, а за...българофоб? Какво общо има между едното и другото нещо?.."Защо искате на практика да изтриете у бас, българите , българското ни самосъзнание и на негово място да вложите руско самосъзнание? Защо? не можеш и не искаш да ми отговориш на този въпрос, нали?:) Защо всички словесни нападки срещу мен са за именно заради това?:) И се изкарваш българин, а?;) Като си българин, посочи кой твой прадядо в коя война се е бил за защитата на суверенитета и независимостта на БЪЛГАРИЯ, а не на русия:) ВСЕКИ етнически българин има по 1 такъв прадядо в рода си, АБСОЛЮТНО ВСЕКИ!За това много лесно се разпознава българина спрямо човек от другите народности....

    Коментиран от #54

  • 51 Трол

    16 7 Отговор

    До коментар #48 от "гост 2":

    Ама щурооо, няма българин българофил или българофоб! Тези изрази се отнасят за човек обичащ или мразещ нещо друго, било етнос, нация или ако щеш някакъв предмет. Българина си е българин, бил той родолюбец или не. Дай ми цитат, къде аз съм написал за някой който хули руснаците, че съм го нарекал БЪЛГАРОФОБ? Дай един мой цитат, нали си адвокат! Хайде опри се на фактите, не ми пиши глупости!
  • 52 гост 2

    7 10 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    А знаеш ли ЗАЩО "Публикувано във факти.бг: ВСЕКИ етнически българин има по 1 такъв прадядо в рода си, АБСОЛЮТНО ВСЕКИ!"? Защото участието на българите във войните свободата на България е било МАСОВО, защото ВСЕКИ български поданик е считал за свой безусловен дълг и за чест да защитава Родината си България и защото СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ Е ИЗВОЮВАНА С ЦЕНАТА НА ПРОЛЯТАТА БЪЛГАРСКА КРЪВ , А НЕ НИ Е ПОДАРЕНА ОТ РУСНАЦИТЕ, въпреки несъстоятелните ви теории за това, че русия ни подарила свободата, а българите сме стояли отстрани и само сме гледали зрелища.
  • 53 гост 2

    7 14 Отговор
    "...Публикувано във факти.бг: Ама щурооо, няма българин българофил или българофоб!..." ИМА- ЛИЦАТА, ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА РУСОФИЛИ, СА БЪЛГАРОФОБИ! ДО СЕГА НИТО ЕДИН ОТ ВАС НЕ Е НАПИСАЛ НЕЩО ПОЛОЖИТЕЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ! ОТ ВАС ЧЕТА САМО ХУЛИ, ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ ЗА БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, ИСТОРИЯ , ПИСМЕНОСТ И БЪЛГАРСКОТО САМОСЪЗНАНИЕ!
  • 54 гост

    17 7 Отговор

    До коментар #50 от "гост 2":

    "Защо въртите, сучете и накрая обявявате всеки, който не харесва русия, не за русофоб, а за...българофоб?"

    Видя снимката по-горе, нали? Случи ли се това, което тя илюстрира в периода 44-89, когато бяхме с Русия, а? Случва ли се сега, когато сме член на НАТО и ЕС? Е, сама може да си отговориш на въпроса "КОЙ" за българофобите, нали?!

    Виж се само как отклоняваш темата:
    "Защо искате на практика да изтриете у бас, българите , българското ни самосъзнание ..." и как манипулативно препращаш "... и на негово място да вложите руско самосъзнание?"

    Никой не иска да ти налага руско самосъзнание, но за сметка на това някой всячески се стреми да ти изкорени българското. Кой? Русия ли?

    Какво ти казах, разсъждавай за настоящето. Влез в новият век.

    Коментиран от #55

  • 55 гост 2

    7 16 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    АААА- другаде ви стягал чепика:) Ми така кажете- вие сте комунисти- интернационалисти, а не руснаци/ българи:) Периода 1944-1989г/ е ПАГУБЕН за едната ми рода, защото дядо ми е бил насила колективизиран. Никъде напр. не е вписано, че моят дядо е дал парите за закупуване на оптиката от завода "Карл Цайс" в гр. Йена, за да се създаде първата българска обсерватория през 1955-1956 г. За този разход и за посоченото му основание обаче се пазят документи в родовия архив и все някога ще се заема с оправянето и на този проблем..."...Публикувано във факти.бг: Никой не иска да ти налага руско самосъзнание, но за сметка на това някой всячески се стреми да ти изкорени българското. Кой? Русия ли?." ДА- РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ! КАКВО ЗНАЧИ ЕДИН БЪЛГАРИН ДА ОБИЧА ПОВЕЧЕ РУСИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ, А? ЗНАЧИ ТОЧНО ТОВА- ИЗТРИВАНЕ НА СВЕЩЕНАТА МУ ЛЮБОВ КЪМ БЪЛГАРИЯ И ПОСТАВЯНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НА 1ВО МЯСТО В МИСЛИТЕ, СЪРЦЕТО И ДУШАТА МУ! РУСНАЦИТЕ ИСКАТЕ ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ, НО НЯМА ДА ВИ ОГРЕЕ! БЪЛГАРИНЪТ РУСНАК НЕ СТАВА, ЗАЩОТО СИ Е САМО БЪЛГАРИН!Посочи кога, кой и къде е провеждал пропаганда, че например българите трябвало да обичаме сащ повече от България, а?!

    Коментиран от #56

  • 56 гост

    17 9 Отговор

    До коментар #55 от "гост 2":

    хахахах ... Въртиш, сучиш, все около Русия. Друго не знаеш ли? Стига с тая Русия! Кажи си, че имаш лична семейна драма с комунистичекият строй, че не може да си обективна в оценката си. Тоест, че си предубедена в тълкованията си и както се казва:
    да не ти вземаме под внимание написаното в постовете, поради "конфликт на интереси." ;)

    Коментиран от #61, #62

  • 57 681 БЪЛГАРИЯ

    9 21 Отговор
    ДО Барчо . Ти ходил ли си в Русия да видиш те по магазините какви боклуци им карат и за пенсиите ,че над 20 милиона живеят като да не умрат от глад и ровят в контейнерите А? И за пътищата са им трагедия дупка до дупка и то големи аз скоро работех до и в Москва и си разбих колата джантите са ми леж купих нови ! Живеят добре Москва , Санкт -Петербург малко Сочи и Екатеринбург ! Останалото е Трагедия а селата са им 500 години назад !

    Коментиран от #58

  • 58 Той

    18 5 Отговор

    До коментар #57 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Извинявай за България ли говориш? Къде са селата сега в България, ти бе обиколил цяла Русия, отиде ли до едно северозападно българско село? Видя ли, като опустеят кой се заселва там!Ти какво си мислиш, че ядеш в България? Дупките по българските пътища видя ли ги? Ква България си писал ти в ника си? Няма е България вече...
  • 59 tost

    17 8 Отговор
    Малееее,тая лудата пак е тука Gost на квадрат ли беше а да адвокатката на дявола.
  • 60 Д'мин

    15 8 Отговор
    Ама Деса-стоян-То как ви взе тоците! Що и се връзвате?
  • 61 гост 2

    4 14 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    "...Публикувано във факти.бг: ажи си, че имаш лична семейна драма с комунистичекият строй" Това зьначи ли, че комунизмът е висшият икономически строй и че комунизъм не е идентично с фашизъм?:) Т.е.= обвинявайки етническите българи в русофобия, всъщност вие ни обвинявате в антикомунизъм, нали така?:) Значи- за вас- русия от 2017г. е ссср от преди 1991 г., в нея цари комунизъм и за това съм ДЛЪЖНА да я обичам- според теб, а?;) СЕГА ви разбирам- хахахаха:):)

    Коментиран от #69

  • 62 гост 2

    5 13 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    "...Публикувано във факти.бг: Тоест, че си предубедена в тълкованията си..." и Законът е предубеден, така ли?:) http://www.lex.bg/laws/ldoc/2134920192
    ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
    (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.
    Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
    (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.
  • 63 гост 2

    5 12 Отговор
    чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
    1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
    2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
    3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
    4. моралния и икономическия упадък на държавата;
    5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
    6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
    7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
    8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
    9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
    10. безогледното унищожаване на природата.
  • 64 гост 2

    5 12 Отговор
    (2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
    1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
    2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
    3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
    4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
    а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
    б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
    в) лишаване от право на собственост;
    г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
    д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
    е) лишаване от
  • 65 гост 2

    5 11 Отговор
    е) лишаване от гражданство;
    5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
    6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.
    Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.
    (2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

    Коментиран от #78

  • 66 гост 2

    4 12 Отговор
    Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.
    -------------------------
    Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.
  • 67 Асен

    7 13 Отговор
    Всички вие, дето плачете по това какво е било, какво направихте вие за страната си? Вие сте нищо повече от мрънкалници! Да, селата ни запустяват. Да, пътищата ни не са цветущи. Но причина ли е това да си плюем родината и да се кланяме на други (било то руснаци, било то американци, било то турци). Нека ние да правим нещо да си решаваме нашите проблеми, българските. В предишен пост някъде бях прочел, че едно от момичетата поздрави с празника вчера и се удивих да видя колко минуси сте и сложили. Държите се така все едно мразите България. Как после да общува с вас човек? Избивайте си комплексите някъде другаде. Не ви прави чест да хвалите чужда страна, страна не мислеща нищо добро на България. Темата е за Русия/Путин, затова и се пише за Русия/Путин. Искам, оставете на страна кой от какво ни е освободил и защо (много е спорно, доверявайки се на Ботев, на Левски, на Захари Стоянов, на Бенковски и др велики Българи), да ми кажете към днешен ден какво хубаво е направила Русия за България. И защо, по дяволите, трябва да обичам тази страна и да ми е мила? Защо трябва да се възхищавам на някой не признаващ човешки и морални закони? Самите руснаци, познавам много такива, не го искат /Путин/ и са пропищяли от него и Медведев, защото ги унищожава като нация. Защо аз да му се възхищавам?

    Коментиран от #68, #71, #77

  • 68 гост 2

    5 17 Отговор

    До коментар #67 от "Асен":

    Подкрепям 10000% Вашият коментар! Бъдещето на България е в нашите ръце и ако нещо не ни харесва в България, ние трябва да го променим, ако има проблеми, ние- българите- трябва да ги решим, а не да се кланяме на която и да е чужда държава. Няма държава без проблеми и България не прави изключение.
  • 69 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #61 от "гост 2":

    "Това значи ли, че комунизмът е висшият икономически строй"
    - НЕ, не значи и никой не го твърди!

    " ... че комунизъм не е идентично с фашизъм?"
    - Зависи на каква основа стъпваш за да си направиш заключението. Като цяло към момента не комунизма, а "демокрацията" + капитализма са пагубни за нацията, държавата и народа останал в нея. Доколкото изобщо може изобщо да се говори за комунизъм и демокрация. Виж актуалният див, изроден български капитализъм никой не го поставя под съмнение.

    "Т.е.= обвинявайки етническите българи в русофобия, всъщност вие ни обвинявате в антикомунизъм, нали така?"
    - Никой не обвинява българиТЕ в русофобия. Не се изказвай от името на всички, при условие, че сте малцинство. Принципно русофобията ви върви ръка за ръка а антикомунизъм - вие си заете защо. За мен това си просто понятия, зад които някой прикрива най-вече омраза си.

    "Значи- за вас- русия от 2017г. е ссср от преди 1991 г., в нея цари комунизъм"
    - СУПЕР ТЪПО заключение. НЕ!!!

    "СЕГА ви разбирам"

    Заключение:
    - НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛА!

    ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН!
    По лицемерено нещо не можа ли да постваш?
    Прието от?! Последствия за?! В интерес на?! Пародия пълна!!!

    Само едно нещо ти изваждам от многото цитати на тоя "закон":
    " 4. моралния и икономическия упадък на държавата."
    За кой период става въпрос? След 44-та или след 89-та?

    Коментара го оставям за теб! ;)
  • 70 Ярослав Станчев

    13 2 Отговор
    Хапчетата ги има таварищ Путин-РТ2УТТХ.Действат безотказно,въпроса е само кога ще им ги прати.
  • 71 гост

    14 3 Отговор

    До коментар #67 от "Асен":

    България е малка страна и като такава отстояването на националните й интереси е много труден процес. Да не говорим, че за четвърт век така и нямаме национална доктрина, тоест ясно формулирани интереси. Вариант за самостоятелна, национално-отговорна политика реално няма и никога не е имало. Всичко е било, е и ще бъде въпрос на това доколко "големите" ще ни дадат някаква свобода и привидна независимост. В частта на света в която се намираме има два лагера. Всъщност, след това, което става напоследък надявам се да оформи и трети. Та, към момента лагерите са САЩ/НАТО и Русия. Надеждите ми са Европа да се отскубне от пагубното влияние на САЩ и да заиграе най-сетне според собствените си интереси, а не да бъде маша на САЩ срещу Русия. Ако непредубедено поставиш на масата фактите за развитието на България за преди и след 89-та, а не отклоняваш вниманието си от общата картинка, ще разбереш защо в страната има неравнопоставяност между привържениците на двете системи. Отговорът е очевиден дори за русофобите.
    Не може да отделяш България от общата картинка, да говориш за български интереси. Български интереси на кои българи? На русофилите или на русофобите?
    Никой не иска да се връща старата зависимост от Русия, но пък нима ЕС ни дава възможност за някакво развитие? Ние сме поставяни преди дилемата дали и как изобщо да се запазим като нация след 20-30 години с тенденцията от изминалите 20-30.

    В Европа е същата картинката. Европейците имат нужда от суровините на Ру

    Коментиран от #72, #74, #75

  • 72 гост

    13 3 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    В Европа е същата картинката. Европейците имат нужда от суровините на Русия, от пазарите им. Това са техните и нашите интересите, защото доставките на газ към икономиките на Европа няма да стане от САЩ, а ще си е все така от Русия. Европа има много повече позитиви от нормално съжителство с Русия, отколкото негативите, които вече натрупа на свой гръб от това, че взима под внимание не собствените си интереси, а слугинажа към САЩ.

    Какво?! Нима не може да произвеждаме и продаваме продукцията си в Русия? Нима лобистите в ЕС ще ни допуснат да я реализираме на европейският пазар и да започнем някакво развитие? Говоря за развитие структуро-определящо и формиращо реално работеща икономика, а не фискално-задължена такава.

    СТРАХ!
    Страх от загуба на влияние! От СИЛНА и независима България! Страх от българските възможности и интереси. Страхът използващ фобията на русофобите и миналото, против българските интереси.

    В заключение:
    Никой не иска да обичаш Русия и да заставаш зад нейните интереси. Това, което се иска е да си отговориш на въпросите:
    Какви са българските интереси и реални възможности и как да ги осъществим! Дори да кажеш, че поддържането на отношенията с Русия, не сред българските интереси, пак остават въпросите, а как точно ще съществуваме и как ще се развиваме? ... а фобиите не дава отговор на тия въпроси. Те съществуват, за да налага омраза и не да дават отговори. Страхът използва страх за да се предпази. Иронично!

    Коментиран от #73

  • 73 гост

    16 2 Отговор

    До коментар #72 от "гост":

    Последно и спирам да пиша под тази тема:

    Ако разделим периода след Освобождението на три:
    1878-1944
    1944-1989
    1989-настояще,
    то според мен в момента имаме най-крещяща липса, защита и отказа от националните интереси на България.

    Нека някой руфоб не убеди в противното, без да отчита какво комунистите са национализирали от родата му. Самата дума "национализирали", е нещо направено в полза на нацията, а не на човека. Нали така? Или може би няма нужда от национализиране на кражбите от последните 27 години. Може би Пеевски ви е кумир?
    FIN!
  • 74 гост 2

    2 14 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    “....Публикувано във факти.бг: България е малка страна и като такава отстояването на националните й интереси е много труден процес...Публикувано във факти.бг: Всичко е било, е и ще бъде въпрос на това доколко "големите" ще ни дадат някаква свобода и привидна независимост....“ Вие повтаряте руската царска панславистка доктрина на аксаков. Точно в момента го чета на руски-
    http://az.lib.ru/a/aksakow_i_s/text_1885_peredovye_statii_oldorfo.shtml
    Тази идея и нейната защита от аксаков възбужда у мен само ОТВРАЩЕНИЕ И ПРЕЗРЕНИЕ, защото същността на идеята е русия да е “по-голямата леля“ , около която се въртят една дузина нейни племенички- малолетни деца, които тя ДА КОНТРОЛИРА И ДА УПРАВЛЯВА буквално съобразно собствените си прищевки и интереси! Аксаков пише“....Честь и слава нашимъ офицерамъ, создавшимъ и воспитавшимъ болгарское войско! ..“ , вместо да си зададе въпроса- а ако ги НЯМАШЕ БЪЛГАРЧЕТАТА, КОГО щяха да обучават руските офицери? Що не са пробвали да обучават напр. някакви диви мюсюлмански племена, ами точно БЪЛГАРИТЕ, половината от които са почти или пред завършване на висши военни училища не само в русия, но и в Европа?!
  • 75 гост 2

    3 13 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    България беше малка страна и малка държава и през 1885 г. на, 06.09. когато обяви Съединението на Княжество България и Източна Румелия и когато защити военно това Съединение чрез ПОБЕДА в Сръбскобългарската война от 1885г.! ЗАЩО ЗА ТОЗИ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ не мрънкате“ Ама България е малка държава и ние зависим от .великите сили“? БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАВИСИ ОТ НИКОГО, понял? БЪЛГАРИЯ ЗАВИСИ ОТ БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ и нашият проблем е само един- че сме ненормално толерантни към хора с твоето мислене, и вместо да ви смачкаме като гнили плодове и да не ви даваме да пекнете, сме ви оставили да си развяватер байрака и да внушавате ПОДЧИНЕНИЕ И ПОКОРСТВО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, А НЕ НА БЪЛГАРИЯ!
  • 76 antimediator

    3 13 Отговор
    А на собствения си народ какво хапче ще предложи ?!
    Има ли хапче което да лекува ниския стандарт на живот, тоталната изолация от света, масовия алкохолизъм и наркомания, ниската продължителност на живот, технологичното изоставане и т.н..... ?!
  • 77 Да направм

    3 3 Отговор

    До коментар #67 от "Асен":

    Това дайте да направим нещо аз така го разбирам:
    Да накараме тези които сме избрали да започнат 1-во реформа в съдебната система и след това в образование, в здравеопазване, социална политика и прочие.
  • 78 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "гост 2":

    Изобщо не се учудвам за тези промени в закона, които е направила новата власт. Това е съвсем естествено. Да обявиш БКП за престъпна партия и да я извадиш от конкуренцията е първото нещо, което се прави и да бъде демонизирана.
    Само че има цифри и факти, които говорят друго.
    Армия преди 1989 г и след това. Брой - хора и бойна техника
    Население преди 1989 г и след това живеещо на територията
    Покупателна възможност преди 1989 г и след това
    Средна възраст на българското население преди и след
    Здравеопазване преди....... след............
    Трудова заетост преди ....... след..........
    Престъпност преди...........след..........
    Качествена стойност на храните преди..........сега.........
    Има и много, много още показатели, които няма да изброявам.
    Аз съм живял в съзнателния си живот и преди 1989 г и след 1989 г и с очите си виждам разликата. Като попълниш цифрите и ги сравниш, може да си направиш извода. Всяка точка мога да ти я развия. И още нещо. Абсолютно невярно е твърдението, че тогава сме били в национална катастрофа. Няма такова нещо. Има цифри и за там, но както властимащите обявиха комунизма за престъпен, така и истинските цифрички ги засекретиха и замениха с други. И тогава съм бил добре и сега съм добре, но българите като цяло не са. И с всяка година "демокрация" отиваме все по към дъното и като го стигнем, ще копаем и под него.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания