Last news in Fakti

4 Юни, 2017 15:34 2 490 2

Операция в Лондон! 12 арестувани след атентата

  • великобритания-
  • лондон-
  • столица-
  • полиция-
  • арести-
  • атентат-
  • операция

Спецчастите разнищват кой стои зад нападението

Операция в Лондон! 12 арестувани след атентата - 1
Снимка: БТА/ AP

12 души бяха арестувани от британските сили за сигурност, съобщи „Скай нюз“. Операцията на спецчастите е проведена часове след терористичното нападение в сърцето на Лондон.

Трима терористи убиха седем души и раниха десетки, преди да бъдат застреляни близо до Лондонския мост. Това е вторият атентат на британска земя само в рамките на две седмици.

12 души са били арестувани в източната част на Лондон, където е живял един от нападателите. Разследването по случая продължава. Полицията е извършила проверки и на други адреси в столицата.

Службите на Острова разкриха, че при атаката в събота вечер са били ранени четирима полицейски служители. Полицейското присъствие в Лондон и в други градове е засилено.

Британският министър-председател Тереза Мей призова за промени в контратерористичните мерки, за да се предотвратят нови нападения.

След атаката в Лондон силите за сигурност затвориха няколко пресечки, намиращи се до Лондонския мост. Ще има засилено полицейско присъствие и в град Манчестър, където тази вечер ще има концерт в памет на жертвите на атентата през миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фалшиви новини

    7 2 Отговор
    "Тази вечер ще има концерт в памет на жертвите на атентата през миналата седмица" ..Бая концерти се провеждат в памет на жертвите..Кой нормален ще прати своето дете на такива самоубийствени мероприятия, след като е ясно- службите не е в състояние да предотвратят такива терористи. Не искам да всявам паника, още повече сред коравите англичани...Знаем как мразите източно европейци и обичате алахакбаровци..Да сте внимавали какво пожелавате...
  • 2 Коко

    5 1 Отговор
    За какво ги арестуват? Направо разстрел на място. Те като ходят по улиците арестуват ли или направо колят на място? Каква е тая криво разбрана ненормална демокрация?
Новини по държави: