Last news in Fakti

5 Юни, 2017 14:17 3 543 17

Германия ще изтегли военните си от "Инджирлик"

  • германия-
  • зигмар габриел-
  • инджирлик

Турция отказва да даде достъп до базата на всички германски депутати до базата

Германия ще изтегли военните си от "Инджирлик" - 1
Снимка: БТА/AP

Германия няма избор, освен да изтегли своите военни от базата в „Инджирлик“. Това беше заявено от германския външен министър Зигмар Габриел, цитиран от Straits Times.

Днес Габриел се срещна с турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Това стана, след като през миналия месец Турция отказа достъп на германски политици до военната база „Инджирлик“. Причината беше, че Германия даде убежище на група военни, издирвани за участие в преврата в страната през миналата година.

„Турция даде да се разбере, че не може да позволи посещение в базата на всички германски депутати. От там казаха, че е по-лесно да ни дадат достъп до базата в Коня, от колкото в тази в Инджирлик. При тази ситуация ние трябва да изтеглим нашите военни. Бундестагът ще поиска от правителството да намери нова локация за военните. Турция трябва да разбере това. Нямаме друг избор“, заяви Габриел.

От Турция настояват за списък на политиците, искащи да посетят базата. Според турските власти сред тях може да има такива, които са подкрепяли преврата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NNn

    6 4 Отговор
    До базата .... до базата:)
  • 2 гост 2

    32 9 Отговор
    Няма лошо държавите членове на НАТО да си останат 28- след изритването на пуйката от НАТО. Нали мюслите щели да правят свое НАТО? Е- там да отива шериатска и ислямистка турция- какво се е залетяла да коли и беси в НАТО!

    Коментиран от #4

  • 3 Хасан

    17 28 Отговор
    Браво..ей това е Турция..уверенна в себе си,отстоява своите интереси...Тоя е втората сила в НАТО и не е за пренебрегване..

    Коментиран от #14

  • 4 ропа

    19 20 Отговор

    До коментар #2 от "гост 2":

    Турция да не като България вчера в Варшавския пакт.днес в НАТО.както е казано пази боже сляпо да прогледа,БЪЛГАРИЯ е във това положение
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ментета навсякъде

    23 4 Отговор
    Политиката на Германия е много надупена,тези метани трябваше да свършат отдавна.Турция е страшно зависима от Германия и Европейският съюз,трябва веднъж завинаги да се покаже кой дава морковчето,или да заминава да си продава боклуците под турско търговско име да видим кого ще излъже.Всичко се продава зад имена Телефункен ,Щаинер,жвс,Саньо,Нитачи,Панасоник.Хладилник Телефункен,пералня Щаинер. Пълна измама ......

    Коментиран от #7

  • 7 Хасан

    17 13 Отговор

    До коментар #6 от "Ментета навсякъде":

    Едно е бизнес ..друго е политика..ти като даваш на маратонки Nike 300лв да не мислиш че в Германия Ханс ти ги е правил?? Правил ни е в Виетнам или Китай за за 10$ ..а немеца ти е продал за 150$

    Коментиран от #8

  • 8 Ментета навсякъде

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Политика и икономика са неразделни ,Защо по политически причини има икономически санкции за Русия например.Едно икономическо наказание за султана и всичко ще се оправи,няма да се показва повече и да се репчи.Всеки да си знае мястото,а вашето е в Анадола!!

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Хасан

    2 16 Отговор

    До коментар #8 от "Ментета навсякъде":

    И какво правят немците в Близкия изток...редно е тоя район да се остави на Турция

    Коментиран от #15

  • 10 реалист

    12 0 Отговор
    Дреме им на швабите за някакви гаджали и кого нямало да пуснат в инджирлика , сигурна ще си преместят манлихерата от другата страна ...

    Коментиран от #11

  • 11 Хасан

    5 18 Отговор

    До коментар #10 от "реалист":

    Германците стриктно трябва да са под контроль..да не забравяме най крьвопролитните войни в историята на човечеството предизвикаха те..
  • 12 Хасан

    6 15 Отговор

    До коментар #8 от "Ментета навсякъде":

    Турците правели евтина стока..не е евтина ами е с реални цени ..не са преувеличени..Немците правят за 10 продавать за 100..турците правят за 10 и продавать за 15..работят хоратата
  • 13 глупак

    13 2 Отговор
    Хасанчо, твойта Турция щеше да е по-зле от нас ,ако не я помпат вече 100г Англия и Франция, а последните 60г Америка и Израел.
    Голям парадокс е, от 20г там наливат кинти Саудитите и колкото повече дават , толкова по-зле ще бъде за Турция
  • 14 Wehrmacht

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Прави разлика между втора сила и втора по брой чалми в армията.
    Нали не мислиш,че ако Турция се изправи срещу Бундесвера ще има шанс.
    Германците са доказали срещу много по добре подготвени армии,че бройката не е най важното.

    Коментиран от #16

  • 15 наблюдател

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Ще го оставят като си стоите в Анадола а не да се бъркате на другите държави и да правите ислямистка пропаганда из Европа.
    Знаем ви добре колко сте нагли жалко че навремето англичаните са ви защитили а не са оставили поробените народи да си направят собствени държави.За някои турското робство продължава и днес.

    Коментиран от #17

  • 16 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Wehrmacht":

    Не разбирам защо Германия и Турция трябва да воюват???!! Кажи ми причина...аз сьм ти разрешил да си паркираш колата пред нас..викам ти пречи ми ..вземи си я .. Това е сьщото с паркираните в Инджирлик Торнадо
  • 17 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "наблюдател":

    Добре де Русия се бьрка,Германия се бьрка ,Сащ се бьркат в другие дьржави ..защо Турция да не се бьрка?!имат желание,имат хьс..
Новини по държави: