Last news in Fakti

6 Юни, 2017 10:19 7 861 22

Чехия отказа да се подчини на ЕС

  • чхия-
  • имигранти-
  • ес

Страната няма да приема бежанци

Чехия отказа да се подчини на ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Чехия отхвърли желанието на ЕС да приеме имигранти от Гърция и Италия, съобщи '”Prague Daily”.

Това беше обявено от чешкия вътрешен министър Милан Чованец след съвещание на правителството. Според него еднократният механизъм по квотите за прием на бежанци ще приключи през септември. Чехия няма намерение да приема повече бежанци след това.

Страната обяви позициите си срещу приема на бежанци още през май. Чехия е приела 12 бежанци от Гърция. До септември техният брой трябва да стане 2600. От месец май 2016 г. чехите не са прилагали разселване на бежанци, предвидено от квотната система.

Програмата на ЕС предвиждаше разследването на 160 000 бежанци сред страните в Европа.

Прага обяви, че разглежда квотната система като неефективна. Прага е започнала правна подготовка по евентуални искове от страна на ЕК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    90 0 Отговор
    Браво на чехите. И нашето правителство трябва да се опъне срещу приема. Достатъчни са ни нашите цигани.
  • 2 Андре

    72 1 Отговор
    Браво, браво, възхищавам се, това е начина...и не искам и да чувам думата хуманност, тя не съществува !!!!!!!! Човек трябва да защитава родината си !!!
  • 3 Гост 2

    36 5 Отговор
    За да се случи това в милата ни Родина трябва да сме активни не по форумите,а на площадите.каква е тази нераьселена,неизвестна мръсна арабска сган ,генерираща престъпноств центъра на столицата.къде са ви сдруженията и нпо тата да потърсят сметка на столичната ви управа.или ще търпим слугинажа на политпрости.утките,тропосани на служба на европ...лите,но сучещи здраво и от нашите данъци.кой от последните З ма премиера има 1 ден трудов стаж и пука ли им какво гето ще оставим на децата си.А Чехия е приказна страна с усмихнати и любезни хора,които се гордеят с нея.
  • 4 гост 2

    22 3 Отговор
    Чехите са прави. Никоя държава- член на ЕС не е поемала задължение специално за релокация на мигранти, когато е подписвала Договорите за ЕС. Фактът, че се налага в момента всяка държава да дава допълнително съгласие, като има правото и да откаже да рел;окира мигранти на своя територия, говори достатъчно. ЕС трябва да промени онази част от договорите си, в които се е съгласила да прилага Конвенцията за бежанците и да промени доста свои политики в тази посока. Факт е, че каналджийството се практикува и от чужденци, които са получили определен статут в държава- член на ЕС; факт е и че някои ЕС държави знаят за криминалното поведение на свои натурализирани граждани и за радикализма им, но си траят и вместо да се преследва наказателно тази престъпна дейност, държавите нехаят. Това ще доведе още по-големи проблеми със сигурността в ЕС.

    Коментиран от #17

  • 5 onq s konq

    9 28 Отговор
    Можете да казвате "браво" на чехи и унгарци за непокорството им относно мигрантите,НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ИСКАТЕ ТОВА АВТОМАТИЧНО И ОТ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО!България никога не е била на ПОЛУЕВРОПЕЙСКОТО НИВО на тия държави,а си е била винаги БАЛКАНСКА ДЪРЖАВА -подчинена изцяло на Русия,а преди това -на Турция.От тук и незавидното й ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ,т.е РАЗЧИТАЩА В МОМЕНТА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО НА ЕВРОСУБСИДИИ.И докато на чехите дори и да им спрат субсидиите пак ще оцелеят без проблем,то при нас директно ще падне правителството,ще дойдат на власт про-руско настроени елементи и отиваме право в прегръдката на Русия...за неопределено време,със всичките произлизащи от това "екстри"!

    Коментиран от #6

  • 6 гост 2

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Вижте- гарантирам, че в цялото ЕС законодателство не съществува задължение на една ЕС държава да приема релокация на мигранти. Една ЕС държава има задължение да приема бежанци- това- да, но не и релокация/ презаселване/ на мигранти. При това 2 ЕС регламента и 2 ЕС директиви ясно посочва юридическата разлика между мигрант и бежанец. Тези въпроси ги изследвах до атом в самото начало на мигрантската вълна, защото не само, че никога не съм учила по право на ЕС, че една ЕС държава е длъжна да презаселва мигранти, но и до началото на мигрантската вълна никога не бях срещала такъв нормативен текст в ЕС първично и вторично законодателство. Забелязвате ли последното изречение от статията, което е юридически вярно“...Публикувано във факти.бг: Прага е започнала правна подготовка по евентуални искове от страна на ЕК...“ Т.е.- Чехия ще подаде искове в СЕС/ Съда на ЕС/ за нарушаване на ЕС законодателство от страна на ЕС/ ЕК. Има това право и аз мисля, че Чехия ще спечели тези искове.

    Коментиран от #10

  • 7 Браво на Вишеград

    32 1 Отговор
    В момента най голямата опасност за нас е евроатлантическия ибрик от Банкя и неговия патрон сдуханата бабичка Изперкел.
  • 8 Дебо

    25 0 Отговор
    Те евросубсидиите няма да текат безкрайно с това безогледно и пладнешко крадене на едро. Кранчето вече се затваря и Тиквата ще трябва да взема заеми каквато е изначалната идея. Робство е идеята /финансово/ и тя вече е почти осъществена. А вие си мислете, че имате право на избор...........
  • 9 Ник

    33 0 Отговор
    Бе, аре бе аман от тия бежанци, да ги приемат в Саудитска Арабия и ОАЕ!!! Тука ще ми идват и ше си налагат извратените и гнусни разбирания! ВЪН от Европа !
  • 10 onq s konq

    2 19 Отговор

    До коментар #6 от "гост 2":

    Правото е интересна и престижна наука и принципно ми е хоби .По въпроса с темата обаче ще напомня само че има много видове право,но двата основни вида са "ЮРИДИЧЕСКО ПРАВО" И "ПРАВО НА СИЛНИЯ".А и за слепеца е ясно,че и хляба и ножа са в ръцете на Брюксел,така че...!

    Коментиран от #11

  • 11 гост 2

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Нашите политици не са за Брюксел. В ЕП всяка държава защитава своя национален интерес, пречупен през призмата на политическата партия, представена в него. Ние трябва да имаме ясно дефинирани и конкретни национални интереси, които да гоним и в ЕС, и във външната си политика. Не виждам това да се прави от нашите политици.Те изобщо не са дозрели до рафинираното ниво на ЕП. Забелязвате ли, че когато наши евродепутати отидат в Брюксел, след 6 месеца започват да говорят по съвсем различен начин, и даже о- чудо- дори дпс-ари и бсп-ари поне 1път изразят позиция, с която защитават наистина българския държавен интерес? Обаче нашите политици, които не са евродепутати, изглеждат доста не в час в Брюксел...
  • 12 me be re

    20 1 Отговор
    Нсшите нямат топки, затова са послушници.
  • 13 Гост

    19 0 Отговор
    Браво,имат добро правителство което гледа първо народния интерес.
  • 14 goni

    9 3 Отговор
    Е! Те чехите са си такива! Който не вярва да прочете "Швеик" и после пак да коментира!:)
  • 15 Аз съм Българче

    25 1 Отговор
    Много правилно постъпили чехите трябва да взимат пример и другите държави от Европа защото тя разрушава културата и традициите на всеки един народ. Ние трябва да пазим и предпазваме родината си от горките бежанци. За мен тези гнусни нелегални имигранти са голяма бомба със закъснител която може да избухне във всеки един момент най-неочаквано. Не съм расист но нека всяка жаба да си знае гьола
  • 16 Kcaniba

    14 4 Отговор
    Аууу!!!
    Чехите и те ушанки!!!
    Те са руски агресор!!
    Не се дупят на предателите и не козеруват на всички, пуснати от Бруксел укази, като нашите лакеи тук!!!
  • 17 Kcaniba

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Как така са прави??
    Много сье избирателни в справедливостта и истината!!
    Тцтцтцтц
    Тутутуту
  • 18 Нафарфорий

    13 2 Отговор
    А ТЪЙ!!!!!!!!! КВИ СА ТИЯ КВОТИ МОТИ, КВИ СА ТИЯ "МИРНИ БЕЖАНЦИ", ДЕТО НАСИЛВА И ГАЗЯТ С КАМИОНИТЕ! Защо изпергел и левичарските отрепки не кажат що не е гръмнала нито една бомба в унгария, полша, словакия и чехия!!!!!!!!!!!
  • 19 стоян георгиев

    4 4 Отговор
    боклука си е боклук.сега кво ние периферните държави да опираме пешкира ????значи чехите когато лапаха помощи не риваха ,сега като трябва да поемат колективната отговорност риват.като ги газуриха руснаците риваха ,сега обаче като излязоха на равно и забравиха .същите помияри са и доста други източноевропеиски избушляци.да им се спират парите от тва разбират наи-добре .
  • 20 Plovdiv

    9 0 Отговор
    ПОКЛОН ПРЕД ЧЕХИ, УНГАРЦИ И ПОЛЯЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СМЪРТ ЗА ТОЛЕРАСТКИЯ, ЛИБЕРАСТКИ И П..ДЕРАСТКИ СЪЮЗ, НАРЕЧЕН КОЙ ЗНАЕ ЗАЩО "ЕВРОПЕЙСКИ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА СИ ГИВЗЕМЕ Г..ВНОСМУКАЧКАТА МЕРКЕЛ И ДА СИ ГИ ГЛЕДА ТЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 21 tankist

    5 0 Отговор
    А батко ходи да го тупат по тиквата в германия и да му набутват тарамбуките.
  • 22 гостът

    5 0 Отговор
    Браво на чехите,но за съжаление нашите надупени некадърни предатели в парламента ще приберат всеки мигрант върнат от Европа.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания