1 833 1

Изненада - син на ислямист прави нова партия в Турция

Синът на Неджметтин Ербакан се готви да формира политическа формация

Изненада - син на ислямист прави нова партия в Турция
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Синът на Неджметтин Ербакан, първия премиер ислямист на Турция и някогашен ментор на сегашния президент на Турция, се готви да основе нова политическа партия. Такъв сигнал той е дал в интервю за в. "Дирилиш постасъ", за което съобщава днес телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Фатих Ербакан посочи, че е неизбежно да бъде създадена партия, която да бъде алтернатива на политическата сцена на Турция.

Важното за нас е да се действа съобразно основните ни принципи. Сред тях важно място заемат външната политика и икономиката, каза синът на покойния турски премиер.

Партията на справедливостта и развитието вече 15 години продължава да върви по свой собствен път. По тази причина изглежда неминуемо създаването на нова партия", смята Ербакан.

Според него има смисъл тази необходимост да бъде изказана, но засега не е формиран екип и не е изготвен конкретен план.

Искам да заявя, че ние сме готови да изпълним отговорността, която ни се пада от Неджметтин Ербакан, подчерта той. По думите му в момента Партията на щастието се е отдалечила от интересите на движението "Милли гьорюш" (в превод "национален възглед", движение, основано от Неджметтин Ербакан, бел. ред.).

По тази причина "ние сме готови да поемем отговорност за продължаването на нашето дело", каза той.

Премиерът Неджметтин Ербакан, определен от противниците си като заплаха за светския режим на страната, се оттегли от власт през 1997 г. под натиска на армията.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Думата е на ,,многознаещите"!!
    Отговор
    1 14:41  09.06.17
    Хасан да си даде мнението за Туркестан,стига си е давал мнението за Българската политика,да чуем от първа ръка за комшийски те далавери....и бъдеще!?

Напиши коментар:


Публикувай