1 836 3

„Ислямска държава“ призова за атаки в Европа

Призив за кръвопролития

„Ислямска държава“ призова за атаки в Европа
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

„Ислямска държава“ призова своите поддръжници да извършат нови нападения по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан, съобщи „Мирър“.

В аудио послание говорителят на джихадистката групировка призовава за нови атентати в Европа, САЩ, Русия и Австралия.

Посланието е разпространено в приложението „Телеграм“, използвано от „Ислямска държава“ за канал на комуникация. В записа терористите са приканени да действат решително, за да накажат неверниците.

През изминалите месеци бяха извършени няколко нападения, отговорност за които пое джихадистката групировка. Мерките за сигурност в редица страни бяха затегнати.

В началото на този месец трима терористи извършиха атака до Лондонския мост, преди да бъдат застреляни от силите за сигурност. Преди това пък атентатор самоубиец се взриви в Манчестър след концерт на американската певица Ариана Гранде.

„Ислямска държава“ извърши и терористичен атентат в иранската столица, при който бяха убити най-малко 17 души от въоръжени джихадисти.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Андре
  Отговор
  1 12:19  13.06.17
  Абе и мене ако има кой да ме спонсорира... ще почнете да изчезвате от Европа и то доста бързичко, плоски промити с първични инстинкти
 • шшш
  Отговор
  2 20:25  13.06.17
  призовават и има кой да ги изпълни-милиони талибани нахлуха в Европа само за последната година, да не говорим за вече живущи граждани от азия и африка,арабия-правоверни ,които с удоволствие извършват терор над местното население.
 • гост
  Отговор
  3 09:16  17.06.17
  Рамадан,а не Рамазан!

Напиши коментар:


Публикувай