561 1

Лондон и Париж на война с тероризма в интернет

Великобритания и Франция обявиха обща кампания срещу радикализацията в онлайн пространството

Лондон и Париж на война с тероризма в интернет
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Великобритания и Франция обявиха съвместна кампания срещу радикализацията в интернет, преди срещата в Париж между британския премиер Тереза Мей и френския президент Еманюел Макрон, съобщи AП.

"Сътрудничеството в борбата с тероризма между британските и френските служби за разузнаване вече е силно, но с президента Макрон решихме, че трябва да направим повече, за да се преборим с терористичната заплаха в онлайн пространството", заяви Мей в писмено изявление преди днешните преговори.

"Категорично осъждаме тероризма и сме решени да смачкаме това зло", каза още тя.

Снимка: БТА/АР

Великобритания и Франция "ще насърчават корпорациите да полагат повече усилия и да изпълняват обществената си отговорност, като премахват вредно съдържание от мрежите си".

Мей каза, че двете страни обмислят да наложат нови юридически санкции върху компании, които не премахват неприемливо съдържание.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Фалшиви новини
    Отговор
    1 20:29  13.06.17
    разбира се неприемливо ще бъде всяка критика на терористи талибани, това е целта, да не ги дразним тези свине,било не демократично..Късно е вече с тези мерки ,те са тук и никаква цензура няма да ги спре...идиоти управляващите,пе...-раси..

Напиши коментар:


Публикувай