2 110 3

Охранители на Ердоган отиват на съд (ВИДЕО)

Полицията във Вашингтон ще повдигне обвинения срещу 12 бодигардове на турския президент

Охранители на Ердоган отиват на съд (ВИДЕО)
Анатоли Стайков

Полицията във Вашингтон възнамерява да повдигне обвинения срещу 12 охранители на турския президент Реджеп Ердоган, които са участвали в сблъсъци по време на посещението на Ердоган в столицата на САЩ миналия месец, предаде ТАСС.

Според информация на източници от правоохранителните органи на САЩ кметът на Вашингтон и шефът на полицията ще дадат изявления по въпроса на пресконференция.

Американската полиция ще повдигне обвинения в углавни престъпления срещу седем охранители на Ердоган, а срещу петима ще бъдат повдигнати по-леки обвинения. Охранителите се върнаха в Турция заедно с президента, поради което те може да бъдат арестувани, ако отново посетят САЩ.

По време на безредиците полицията във Вашингтон задържа двама охранители на Ердоган, но впоследствие ги освободи. Полицията е установила самоличностите на 34 от 42-ма души, участвали в сблъсъците. В скоро време те трябва да бъдат арестувани.

На 16 май пред резиденцията на турския посланик в САЩ, където тогава се намираше Ердоган, се разразиха ожесточени сблъсъци между поддръжници и противници на властите в Анкара. При сблъсъците бяха ранени девет души, двама от които тежко.

Според представители на посолството на Турция боят пред резиденцията е бил предизвикан от членове на Кюрдската работническа партия.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 12:41  15.06.17
  Порво срам за полицията в САЩ. Крайно слаба органицация!!! Липса но подход, заграждение, недостатачно хора, липса не единен център за управление на процеса. Видеото е 6 мин близо и затова време те не можаха да се организарат да не допуснат разправията в края. Второ-срам за тези дето ритат. Не е кой знае каква голяма мажественост да нападнеш 10-на видимо слабички хора половината от които жени и да ги риташ, когато са беззащитни и на земята. За причините за спора няма смисъл да се говори, въпреки, че не виждам някаква провокация. Всеки може да си прави митинг и да скандира каквото си иска. Сам ополицията може и има право да санкционира митингуващите. Не може пазванти, които са на всичкото отгоре и гости в страната да се саморазправят като нашенски мутри с хората. Да видим как ще се отнесе съдът в САЩ.
 • Андре
  Отговор
  2 13:37  15.06.17
  При Путлер и Доган няма това онова ! Митинг ама друг път и на друго място !
 • семи проф
  Отговор
  3 18:30  16.06.17
  Поне глобиха ли ги че намачкаха тревата в парка ...В бг глобяват по 20лв

Напиши коментар:


Публикувай